Laboratorietekniker till Preems raffinaderi i Göteborg, fast och vikariat

Preems Raffinaderier står inför den största omställning i raffinaderiernas historia. Vi skall bli klimatneutrala till 2035. Detta innebär ombyggnad och tillbyggnad av raffinaderierna och just nu pågår projektering av Sveriges största anläggning av förnybara bränslen såsom HVO och förnybart flygbränsle.

Gillar du analytisk kemi och vill vara med på Preems resa där omställningen mot förnybart står högst på agendan? Trivs du med omväxlande arbetssätt med många typer av tekniker och där kontakter mellan avdelningar är en viktig aspekt i det dagliga arbetet? Gillar du att arbeta med kvalitetskontroll och noggranna metoder för att säkerställa kvaliteten på de analyser du utför? I detta arbete kommer du ges möjlighet att utvecklas och bli bättre på analysarbete. Låter detta intressant?

I så fall kan du vara den medarbetare till laboratoriet på Preems raffinaderi i Göteborg vi nu söker!

Jobba för framtiden redan idag

På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig analysera samtliga förekommande prover som finns på raffinaderiet. Som Laboratorietekniker har du en viktig roll i samarbetet mellan process och produktion.

Laboratoriet i Göteborg expanderar och söker ny personal. Vi kommer att bli 22 personer varav 13 tjänster kommer vara skiftgående. Skiftgången innebär kontinuerligt treskift fördelat på fem skiftlag med två i vardera skiftlag och tre personer som arbetar kontinuerligt tvåskift. Treskift arbetar på vardagar tre olika pass; förmiddag, eftermiddag och natt medans lördagar och söndagar är uppdelade på två 12 h pass. Tvåskift arbetar på vardagar två olika pass; förmiddag och eftermiddag och på helg arbetar man förmiddagar.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av rutinuppgifter och rutinanalyser i laboratoriets alla delar som; olja, vatten och gas samt arbeta med tekniker såsom HPLC, GC, NIR, fysikaliska analyser såsom köldegenskaper, destillation, flampunkt mm och våtkemiska analyser som titreringar. Arbetet kräver även datorvana där vi jobbar i flera olika system. Utöver detta ingår att ha kontinuerlig kontakt med andra avdelningar i kvalitetsuppföljningssyften och problemlösning för att säkerställa kvaliteten i raffinaderiets processer, in och utlastningar samt utfärdande och kontroll av CQn.

Kvalitet och säkerhet är nyckelord i vår dagliga verksamhet. Vi jobbar tillsammans för att kontinuerligt förbättra vårt arbete och vår arbetsmiljö där allas bidrag är viktigt. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025 för ett antal analyser och Preem ISO certifierat, vilket syns väl genom att kvalitetsarbetet genomsyrar allt i vårt arbete.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Just nu söker vi laboratorietekniker till både två- och tre-skift, både som fast anställning och som vikariat fram till sommaren. Tjänsterna är skiftgående, men dagtidsarbete kan förekomma.   

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning gärna med inriktning mot kemi eller liknande och några års arbetslivserfarenhet, alternativt eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemi. Du har ett starkt intresse för analytisk kemi och kvalitetskontroll. Några års erfarenhet från operativt laboratoriearbete samt erfarenhet från process- eller industrilaboratorium är starkt meriterande. B-körkort är meriterande men inget krav.

Är det här du?

Du är metodisk och systematisk och har erfarenhet av att läsa och förstå instruktioner och metoder samt vana att jobba i parallella system. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten innebär eget arbete på laboratoriet bör du vara handlingskraftig, flexibel och trivas med att fatta egna beslut. Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Zell, Gruppchef Laboratoriet, tel. 010-450 41 31.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag! Dock senast den 30e november vill vi ha din ansökan med CV och personligt brev. Ange i din ansökan om du har preferens för två eller treskift samt om både vikariat och fast är av intresse.

Välkommen med din ansökan!

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-12-11

Kontaktperson:
Carina Zell +46 104504131

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här