Lead Architect till Applications i Stockholm

Vi söker dig som vill bli en viktig spelare i vår Applikationsgrupp och vara med på Preems digitala resa genom att utforma IT-system för framtiden och som skapar värde för organisationen.

Jobba för framtiden redan idag

I rollen som Lead Architect blir ditt fokus att kunna se helheten i övergripande arkitektur samt vara en del i det fortsatta arkitekturarbetet. Du kommer att driva och ansvara för arkitekturen men även för att översätta affärskrav till IT. Du kommer att ta ansvar för helheten och överblickbarheten på hög nivå samtidigt som du har system- och integrationsarkitekturen i beaktande. Du designar samt stöttar under utveckling och test. Du bidrar även med förberedande designarbete där affärskrav på system, integrationer och externa parter analyseras och dokumenteras. Vidare exempel på projekt är förstudier där du som Lead Architect hjälper till med att analysera verksamhetskraven för att föreslå lämpliga tekniska lösningar.
Du är van att arbeta i team där du entusiasmerar och bidrar med din kompetens inom teknik, metoder och verksamhet. Du blir del av ett erfaret team om 15 personer och ett antal konsulter. I denna roll har man ett tätt samarbete med andra arkitekter samt övriga avdelningar inom IT på Preem, men också externa partners så som systemleverantörer. Du rapporterar till Head of Applications.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har minst tre års dokumenterad erfarenhet inom systemutveckling/arkitektur och vi ser gärna att du de senaste åren har koncentrerat dig på arkitektur och tyngre tekniska roller. Vidare drivs du av viljan att skapa affärsvärde för verksamheten. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Intressanta områden som du har kommit i kontakt med:

 • Systemkartläggning och ta till nästa steg
 • Dokumentation av systemlandskap
 • Informationsmodellering
 • Ariktekturramverk
 • Sätta upp och leda i arkitekturforum
 • .NET, C#
 • XML/XSLT/XSD
 • Webtjänster (WCF, SOAP, REST)
 • TFS
 • SQL, NoSQL

Meriterande

 • Erfarenhet av något Enterprise Arkitekt ramverk, processmodellering med BPMN
 • Kunskaper inom moln-teknologier

Är det här du?

Som person är du social, driven, ansvarstagande och trivs i en föränderlig miljö. Du är även strukturerad, analytisk och noggrann i ditt sätt att arbeta. Du tycker om att dela med dig av din kunskap och coachar andra för ett bra samarbete. Dessutom är du intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Proaktivitet och initiativtagande är andra komponenter som är viktigt för att lyckas i rollen. Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oscar Nordström på oscar.nordström@dfind.se, 072-554 22 82 eller rekryterare Louise Nachtweij på louise.nachtweij@dfind.se, 070-367 52 64.

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-01-21

Kontaktperson:

Oscar Nordström:
oscar.nordström@dfind.se, 072-554 22 82 eller 
Louise Nachtweij: louise.nachtweij@dfind.se, 070-367 52 64

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här