Ledare till processteknikgruppen i ROCC-projektet, Lysekil

Vi söker nu en ledare till Preems processtekniska team i ROCC-projektet som i samarbete med licensgivare och huvudkontraktor utvecklar underlaget för projektbeslut och efter detta representerar och bevakar Preems intresse genom byggfaser och uppstart. Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och samtidigt bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker!

ROCC – Residue Oil Conversion Complex

En av de långsiktiga strategierna för Preems raffinaderier är att omvandla så mycket som möjligt av de tyngre fraktionerna, tjockoljan, till svavelfria fordonsbränslen. Därför har Preem under våren 2016 startat designen av en ny anläggning i Lysekil, en så kallad Slurry hydrocracker. Med hjälp av den nya anläggningen kan Preem årligen omvandla upp till 90 procent av de cirka 2,5 miljoner kubikmeter tjockolja som idag produceras på raffinaderiet till svavelfri bensin och diesel. Studien görs tillsammans med en extern partner. Investeringen är i linje med vår vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, och följer Preems strategier att förädla fossil råolja till slutprodukter som innebär att råvaran utnyttjas på bästa möjliga sätt och minimerar miljöpåverkan.

Design- och engineeringarbetet beräknas pågå under 2-3 år, parallellt med omprövning av raffinaderiets miljötillstånd. Målet är att ta fram ett slutligt underlag till projektbeslut innan det verkliga utbyggnadsprojektet kan starta.

Anläggningen består, förutom Slurry hydrocrackern, även av anläggningar för produktion av vätgas, återvinning av svavel och samt övriga nödvändiga delar för att kopplas ihop mot raffinaderiet. Den kan tidigast stå klar 2022 och kommer att kosta i storleksordningen 15 miljarder kronor - Preems största satsning någonsin. Utbyggnaden kommer att sysselsätta cirka 1500 personer under byggtiden. Dessutom kommer den nya verksamheten att innebära över 150 nyanställningar på raffinaderiet.

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och samtidigt bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker!

 Jobba för framtiden redan idag 

Vi söker nu en ledare till Preems processtekniska team i ROCC-projektet, som i samarbete med licensgivare och huvudkontraktor utvecklar underlaget för projektbeslut och efter detta representerar och bevakar Preems intresse genom byggfaser och uppstart. 

Dina arbetsuppgifter är i första hand att leda gruppen av processingenjörer genom de olika faserna.

Att arbeta i ett projekt av den här typen innebär för många ett nytt arbetssätt, därför är förmågan att coacha och vara mentor en viktig del av arbetet. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placeringsort i Lysekil. 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med mångårig erfarenhet från processindustri, och allra helst från petroleumraffinering eller petrokemi. Du är civilingenjör eller motsvarande med inriktning på kemi- eller processteknik. Erfarenhet av processdesign och engineering i större projekt är ett krav. Du kommunicerar obehindrat på engelska, både i tal och skrift. 

Är det här du?

Som vår nya kollega inom ROCC-projektet är du kompetent, innovativ, drivande och ansvarstagande. I tjänsten ingår att leda och prioritera processgruppens arbete. I samverkan med kollegor skapar du resultat och relationer, både internt och med externa samarbetspartners. 

Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Du är handlingskraftig och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett metodiskt och affärsmässigt arbetssätt, samt god förmåga att prioritera och planera din och gruppens tid. 

Att driva en process från början till slut kan ta tid varför vi tror att du dessutom är tålmodig, lyhörd och kommunikativ.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med TNG. Om du har frågor om tjänsten, kontakta rekryterare Liza Andersson tel: 031-761 22 23. Sista ansökningsdag är den 9 juli. Urval och intervjuer kommer att påbörjas i mitten av augusti. För att söka jobbet, följ anvisad länk. Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-07-09

Kontaktperson:

Liza Andersson
Tel: 031-7612223

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här