Logistics analyst, Stockholm

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Som Logistics analyst på Preem får du en variationsrik vardag där du arbetar både med siffror och människor och får en möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av vår logistiklösning.

Jobba för framtiden redan idag
I rollen kommer du att dela din tid mellan att genomföra analyser, driva förbättringar och bygga långsiktiga relationer med Preems leverantörer av logistiktjänster. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete samtidigt som du tillhör en grupp som stöttar och hjälper varandra i arbetet. Du kommer att tillhöra avdelningen Logistics som ansvarar för Preems landtransporter till drivmedelsstationer och företagskunder.

Du rapporterar till chefen för Logistics.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
• Ta fram statistik och genomföra logistik- och affärsrelaterade analyser
• Föreslå samt använda KPI:er för uppföljning och styrning av leverantörer
• Säkerställa och vidta åtgärder för en korrekt redovisning av fordonslagret
• I samarbete med IT-avdelningen utveckla gränssnittet mellan IT och logistik
• Föreslå och implementera processförbättringar och effektiviseringar
• Genomföra utredningar utav varierande storlek, t.ex. vid leverantörsupphandlingar och anbudsförfrågningar
• Leda och organisera möten samt representera Logistics i interna och externa gränssnitt.
• Delta i projekt

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. Tjänsten är placerad på Preems kontor i Stockholm

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom teknik, ekonomi, eller motsvarande, med ett intresse för logistik och supply chain management. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra analyser och lösa komplexa problemställningar samt att kommunicera detta på ett pedagogiskt sätt. Vidare krävs det mycket god systemvana där du förväntas vara en avancerad användare av Excel och inom kort bidra till utvecklingen av logistikrelaterade frågor i Preems affärssystem, M3. Erfarenhet av databashantering är meriterande. Du måste också ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Vi söker dig som har affären i fokus, är noggrann och strukturerad. Du trivs med att arbeta självständigt, ser möjliga förbättringar i stort och smått samt är bekväm med att fatta egna beslut. Du har mycket god analytisk förmåga samt känner dig bekväm i att leda andra i t.ex. projekt och olika mötesforum. Du är också en utpräglad lagspelare med god samarbets- och kommunikationsförmåga

Ta reda på mer!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karl Bäckstedt, chef Logistics på telefon 010-450 13 57. Skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast 2023-01-29.

Fackliga kontaktpersoner: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-01-29

Kontaktperson:
Karl bäckstedt +46 010-4501357

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här