Manager BCM till Preem

Har du erfarenhet inom risk-, kris-och kontinuitetshantering? Är du förtroendeingivande, ansvarstagande och pragmatisk? Är du teamorienterad, ser möjligheter och har förmåga att skapa framdrift? Då kan rollen som Manager BCM vara rätt för dig!

Preems klimatmål är att bli världens första klimatneutrala petroleum- och biodrivmedelsföretag. Senast år 2035 ska vi ha en klimatneutral verksamhet med nettonollutsläpp i hela värdekedjan – resan dit är redan påbörjad. Idag har kunder, företag, politiska beslutsfattare och övrig omvärld höga förväntningar på att energibranschen ska ställas om för att möta fler och nya krav, vilket betyder att kontinuitetshantering (BCM) är centralt.

Om tjänsten

Sektionen Risk, Skydd och Beredskap ansvarar för koncernenens hantering inom områdena fysisk säkerhet, personalsäkerhet, kontinuitet, resiliens och riskhantering. Då delar av verksamheten omfattas av säkerhetsskyddslagen ansvarar sektionen även för säkerhetsskyddsfrågor. Sektionen arbetar även med kravställning, koordinering, stöd, utbildning och uppföljning inom ansvarsområdet gentemot övriga delar av Preem.

I rollen som Manager BCM kommer du att vara sammanhållande för bolagets arbete med kris- och kontinuitetshantering. Rollen är en utökning av befintlig organisation, ingår i sektionens ledningsgrupp och rapporterar till Risk Manager. Placeringen kan vara antingen i Stockholm, Göteborg eller Lysekil.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Vidareutveckla och implementera metod och verktyg för kontinuitetshantering
 • Hålla samman och facilitera bolagets analys av kritiska processer avseende kontinuitet och resiliens
 • Vara sammanhållande för verifiering av kontinuitetsplaner
 • Upprätthålla bolagets krishanteringsplan samt genomföra och planera krisledningsövningar
 • Projektleda bolagets implementering av nya lagkrav och säkerhetsskyddsplan
 • Vara kontaktperson gentemot branschorganisationer och myndigheter
 • Koordinering med närliggande områden inom organisationen, exempelvis verksamhetsskydd, IT-säkerhet, informationssäkerhet samt totalförsvarsplanering
 • Undervisa och utbilda inom kris- och kontinuitetshantering

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör. 

Har du den här bakgrunden?

 • Erfarenhet inom risk- kris- och kontinuitetshantering
 • Goda kunskaper om tillämpliga standarder tex ISO 22301
 • God förståelse för det säkerhetspolitiska läget och dagens hotbild samt de omvärldsfaktorer som kan påverka samhällskritiska funktioner
 • Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
 • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från energibranschen och andra säkerhetsområden exempelvis informationssäkerhet, fysisk säkerhet och IT-säkerhet.

Är det här du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att vi ska trivas tillsammans tror vi att du som söker har en hög professionell etik och integritet. Du är pragmatisk och har ett öga för struktur och kvalitet där du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när du fattar beslut. Vi tror också att du är en lagspelare som i samarbeten har förmåga att inkludera, motivera och dela kunskap.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karl Hedvall, Risk Manager, +46704374290. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Waernelius, Recruitment Partner; +46761499226. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV tillsammans med personligt brev så snart som möjligt, men senast den 9 juni 2023.

Välkommen med din ansökan!

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag och detta är en säkerhetsklassad tjänst kommer en säkerhetsprövning samt registerkontroll att genomföras innan anställning, i enlighet med anställningsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-06-09

Kontaktperson:
Karl Hedvall karl.hedvall@preem.se +46 70 43 74 290

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här