Miljöingenjör

Är du en engagerad och målinriktad miljö/processingenjör som motiveras av att ta dig an en verksamhetskritisk roll med stort ansvar? Vi söker dig som är i början/mitten av arbetslivet och är redo för nästa kliv i karriären.Preem erbjuder dig en spännande och utmanande roll där du får möjlighet att arbeta på ett utav de mest moderna och miljöanpassade raffinaderierna i Europa.

Var med på resan där du både gör skillnad men samtidigt också blir en viktig del av visionen att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle!

Jobba för framtiden redan idag
Som Miljöingenjör hos Preem får du vara med och bidra till Preems utveckling för ett hållbart samhälle genom att påverka och driva företagets arbete inom miljö framåt. Preems raffinaderier hör till de effektivaste i Europa och är under fortsatt utveckling. Tack vare företagets storlek och komplexa produkter kan du räkna med goda utvecklingsmöjligheter inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.

Som Miljöingenjör tillhör du Preems miljöavdelning inom vilken det idag arbetar fjorton medarbetare. Gemensamt för dessa är ett stort intresse och engagemang i sina respektive specialistområden.

I det dagliga arbetet ansvarar du för uppföljning av luftfrågor där en stor del av arbetet innebär att bevaka, tillämpa och tolka relevant miljölagstiftning samt att ansvara för miljörapportering. Som Miljöingenjör agerar du som specialist genom att ge stöd till övriga företaget i miljöfrågor med fokus på luftfrågor.

I detta ansvar ingår exempelvis att:

  • Ansvara för övervakning, rapportering och övriga myndighetskontakter inom ramen för EU:s system för handel med utsläppsrätter och för rapportering av kväveoxidavgift
  • Samordna arbetet med mätning och rapportering avseende VOC-emissioner
  • Uppföljning, utvärdering och rapportering enligt kontrollprogram, lagstiftning och andra externa krav, samt informerar internt inom dessa områden
  • Utifrån kunskap, erfarenhet och råd från övrig personal och utomstående expertis ge rekommendationer för optimal drift av reningsanläggningar
  • Ansvara för uppföljning, analys, beräkningar och rapportering inom miljöområdet, att driva utredningar och undersökningar samt att utföra miljö-/processtekniskt arbete.
  • Vara sakkunnig och rådgivande inom miljöområdet på Preem

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på raffinaderiet i Göteborg och rapporterar till Miljöchef.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen företrädelsevis civilingenjör med inriktning miljö- och vattenteknik, kemiteknik eller liknande.
  • Erfarenhet från en roll som processingenjör, miljöingenjör eller likvärdig
  • Erfarenhet av miljörelaterade arbetsuppgifter, gärna inom områden som luft/mark/avfall eller miljörapportering i allmänhet
  • Goda kunskapar i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från processindustrin eller annan industri samt kunskap inom industriutsläppdirektivet (IED). Vi ser även en bakgrund inom myndighet eller som konsult som värdefull.

Är det här du?

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är självgående, engagerad och har en god förmåga att ta egna initiativ. Då tjänsten förutsätter ett systematiskt tänkande, behöver du vara noggrann och analytisk. Rollen medför även en hög grad av samverkan inom och utanför organisationen och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och har förmåga att vara pedagogisk. Ansvarstagande, nyskapande och inkluderande är andra egenskaper som Preem värderar högt.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jessica Bauer 08-120 50 422. Intervjuer kommer att ske löpande med start i mitten på augusti. För att söka jobbet, klicka på ”Sök jobbet”-knappen härintill.

Välkommen in med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-08-15

Kontaktperson:

Ansök härOm Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här