Miljökoordinator Depå, Preem Göteborg

Är du intresserad av hållbarhet och att jobba i en verksamhet där ditt arbete kan göra stora positiva skillnader för miljön? Då kan du vara den person som vi söker till en spännande roll som Miljökoordinator för Preems depåer i Sverige.

Jobba för framtiden redan idag

På Preems depåer som finns på sex platser i Sverige (Helsingborg, Gävle, Loudden (Stockholm), Norrköping, Karlshamn och Skarvik (Göteborg)) sker lagring av drivmedel innan det ska levereras till kund. Preem är ledande i sitt hållbarhetsarbete och miljöfrågorna ligger högt upp på agendan. 

I tjänsten kommer du att:

  • Jobba med att bistå depåerna i Sverige när det gäller miljöfrågor
  • Bevaka och förmedla förändring i miljölagstiftning som omfattar depåerna och genomföra revision av lagefterlevnad
  • Handlägga miljöärenden gentemot myndigheter angående t ex tillstånd, anmälningar och egenkontroll
  • Medverka vid tillsynsbesök, besiktningar och revisioner
  • Stötta vid den årliga miljörapporteringen
  • Följa upp vilken miljöpåverkan som varje depå har över tid
  • Vara med och initiera förbättringsarbete för att minska miljöpåverkan
  • Deltar och bevaka miljöfrågorna vid förändringar och nya projekt 

I den här rollen jobbar du i samarbete med resten av Miljöavdelningen och Safety-avdelningen, nära Preems strategi och vision om ett mer hållbart samhälle genom att delta i interna och externa forum kring miljöfrågor samt delta och initiera projekt.

Placeringsort är Göteborg men du förväntas resa och finnas på plats på de andra depåerna för att stötta i det kontinuerliga arbetet. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Har du den här bakgrunden?

Du har en akademisk examen med miljöinriktning eller motsvarande kompetens. Du har flera års erfarenhet av att handlägga ärenden enligt miljöbalken för miljöfarlig verksamhet, arbete med egenkontroll och ledningssystem och är van vid myndighetskontakter. Då rollen innefattar tjänstebil och kräver en del resor i Sverige måste du också ha B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från drivmedel, bränsle-, bitumen-, eller smörjmedel eller från annan processindustri. Det är också meriterande om du har erfarenhet av riskanalys, Seveso-lagstiftning, anläggningssäkerhet och projektledning.

Är det här du?

Du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga, är anpassningsbar och flexibel och kan arbeta både i samarbete med andra och självständigt på ett strukturerat sätt. Du har förmåga att organisera och planera ditt arbete med fokus på rätt prioriteringar.

Du är lika bekväm med de strategiska perspektiven som med de operativa delarna. Du är en initiativtagare med ett eget driv och som styrs av att ha rätt underlag och fakta som grund för ditt arbete och dina beslut. 

Ta reda på mer!

Vid denna rekrytering samarbetar Preem med Dfind Science & Engineering. För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rebecca Dovega 072-547 99 19. Ansök senast 24:e september.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2017-09-24

Kontaktperson:

Rebecca Dovega
Rekryteringskonsult Dfind
Tel 072-547 99 19

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här