Miljöspecialist tillstånd till Preems raffinaderi, Göteborg

Miljöspecialist tillstånd till Preems raffinaderi, Göteborg

Vill Du arbeta med Preems miljöarbete och stödja verksamheten mot vår vision? Har du gedigen kunskap och erfarenhet av miljötillstånd och miljölagstiftning för miljöfarlig verksamhet? Är du driven, analytisk och noggrann? Då är tjänsten som Miljöspecialist något för dig!

I enlighet med Preem vision om att leda omvandlingen till det hållbara samhället planerat vi för en ökning av produktionen av produkter med förnybart innehåll vid raffinaderiet i Göteborg. Detta kräver ett förnyat miljötillstånd för raffinaderiet, ett arbete som kommer ledas av vår miljöspecialist som därmed behöver ersättas i sitt nuvarande uppdrag.

Om tjänsten

I det dagliga arbetet ansvarar du för hantering och uppföljning av efterlevnad av Göteborgs raffinaderiets befintliga miljötillstånd samt kontakter med miljömyndigheterna i sådana frågor. Arbetet innebär i stort att hantera anmälningsärenden, att bevaka, tillämpa och tolka relevant miljölagstiftning samt utföra miljörapportering. Som Miljöspecialist ger du även stöd till övriga organisationen i miljöfrågor med fokus på tillståndsfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Genomföra uppföljning, analys, beräkningar och rapportering inom miljöområdet
  • Driva utredningar och undersökningar samt att utföra miljö-/processtekniskt arbete.
  • Samordna arbetet med omgivningskontroller och andra interna och externa mätningar rörande miljöärenden.

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering på Preems raffinaderi i Göteborg. Du tillhör avdelningen Miljö inom Preem där vi är fjorton stycken som arbetar och rapporterar till chefen för Miljöavdelningen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Har du den här bakgrunden?

För att du ska passa för tjänsten krävs:

  • Ingenjörsutbildning inom miljöteknik, kemiteknik, miljö eller liknande.
  • God kunskap om, och erfarenhet av, arbete med miljötillstånd, anmälningsärenden och miljörapportering för miljöfarlig verksamhet.
  • God kunskap om miljölagstiftning.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från myndighet, processindustri eller annan industri men det är inget krav.

Är det här du?

Som person behöver du vara självgående då arbetet kräver ett stort mått av engagemang samt god förmåga att ta egna initiativ. Vidare förutsätter tjänsten ett systematiskt tänkande därför behöver du vara noggrann och analytisk. Rollen medför även en hög grad av samverkan inom och utanför organisationen. Det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta och god förmåga att vara pedagogisk. Ansvarstagande, nyskapande och inkluderande är andra egenskaper som Preem värderar högt. 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Annika Utgenannt, 010-450 31 91. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 26 augusti 2018.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2018-08-27

Kontaktperson:
Annika Utgenannt +46 10-450 31 91