Planerare till avdelning Planering och Optimering Göteborg

Preem satsar vidare i Göteborg och behöver förstärkning i arbetet med att skapa ett ännu lönsammare raffinaderi. Vill du bli en viktig del i samspelet mellan tillverkning och försäljning?

Preem satsar vidare i Göteborg och behöver förstärkning i arbetet med att skapa ett ännu lönsammare raffinaderi. Med ökad produktion av förnybara drivmedel och en vätgasanläggning i drift kommer förmågan att planera och optimera tillverkningen bli ännu viktigare, därför söker vi en kreativ, kvalitetsmedveten och snabbtänkt medarbetare som vill vara en viktig del i samspelet mellan tillverkning och försäljning.

Avdelningen består idag av en chef och sju medarbetare (som ska bli åtta!) som arbetar med att ta fram och genomföra raffinaderistrategier och planer som maximerar värdeökningen över raffinaderisystemet. Tillsammans med våra systeravdelningar i Lysekil och Stockholm styr vi tillverkning och hantering av produkter och komponenter på Preemraff så att utleverans av produkter kan ske i tid, med rätt kvalitet och till optimalt förädlingsbidrag.

Huvuduppgifterna innebär att:

  • upprätta löpande planer för tillverkning och lager av råvaror, komponenter och produkter,
  • planera och schemalägga import och tillverkning av komponenter, lagerhållning samt blandning av produkter på raffinaderiet och i Skarviksterminalen,
  • beräkna optimala blandningar och korrektioner utgående från aktuell blandningsstrategi,
  • ge ut blandnings- och transferinstruktioner till raffinaderiet och laboratoriet,
  • skötaden löpande planeringen och koordineringen för tillverkning, lagerhållning och utleveranser, både för Skarviksterminalen och för depån i Skarvik,
  • beställa provtagning och testning av komponenter och produkter gentemot drift och laboratorium,
  • driva förbättringsarbete inom ditt ansvarsområde,
  • delta i produktionsplaneringens beredskap.

Tjänsten är heltid, tillsvidare med placering i Göteborg. Tillträde 1 november 2017 eller efter överenskommelse.

Har du den här bakgrunden?

Vi tror att du har högskoleutbildning inom kemiteknik, industriell ekonomi eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Erfarenhet från energi- och drivmedelsbranschen, logistikplanering och labbverksamhet är meriterande, liksom kunskaper inom ekonomi och optimering.

Beroende på bakgrund kan formella krav på utbildning ersättas av arbetslivserfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i urvalet.

Är det här du?

För att bli en bra planerare är det viktigt att du har förmåga att snabbt analysera en situation och fatta ett optimalt beslut. Du kommer arbeta självständigt med din planering och samtidigt ha behov av information och daglig kontakt med operatörer, produktionsingenjörer, andra planerare, traders, labb och även externa kontakter. Därför är det viktigt att du är kreativ och drivande, självgående och handlingskraftig. Att du har god samarbetsförmåga är ett måste.

Vidare behöver du vara snabbtänkt och samtidigt kvalitetsmedveten – att leverera rätt produkt med så optimal sammansättning som möjligt är en nyckel för lönsamheten.

Arbetet innebär att du dagligen använder ett flertal av Preems IT-system för planering, beräkning, uppföljning och kommunikation. Mycket god datorvana och förmåga att uttrycka dig tydligt och korrekt på ett enkelt sätt, i både tal och skrift är viktiga färdigheter.

Ta reda på mer!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Rådberg, chef Planering & Optimering i Göteborg, tel 010-450 43 00.

Intervjuer kommer ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast 20 augusti till jobb@preem.se. Märk din ansökan "Planering & Optimering GOR 2017"

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2017-08-20

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Henrik Rådberg
Tel 010-450 43 00

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här