Paralegal Juridik, Stockholm

Paralegal Juridik, Stockholm

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Som anställd hos Preem är du en viktig del i vår vision mot ett hållbarare samhälle.

Till Preems Juridikavdelning (Sektion Juridik) söker vi nu en Paralegal. Rollen är bred, omväxlande och spänner över många områden.

Sektion Juridiks uppgift är att förse Preems organisation med rådgivning, stöd och expertis inom ett mycket brett affärsjuridiskt område som inkluderar bl a kommersiella avtal, finansieringslösningar, styrelserelaterat arbete, miljö- och tillståndsfrågor, franchise, marknadsföring, fastigheter, M&A och konkurrensrätt. Förutom affärsjuridik i allmänhet ansvarar Sektion Juridik även för vissa delar av Compliance-området i samarbete med bl a avdelning för Internrevision. Avdelningen består för närvarande av fem personer.

Tjänstens innehåll och arbetsuppgifter

 I din roll som Paralegal Juridik kommer ditt fokus att ligga på diverse bolagsrättsliga åtgärder och juridisk administration av Preem-koncernens bolag. I arbetsuppgifterna ingår bl a följande moment.

  • Förbereda all bolagsformalia för Preem AB (publ) samt andra koncernbolag.
  • Tillse och bevaka att handlingar som årsredovisningar och ändringsanmälningar upprättas i tid för att skickas in till Bolagsverket inom lagstadgad tid.
  • Ansvara för arkiveringen av koncernens undertecknade originalavtal.
  • Upprätta kallelser till styrelsemöten och utkast på styrelse- och stämmoprotokoll.
  • Upprätta och redigera utkast på enklare avtal, fullmakter, handlingar och följebrev.
  • Översätta dokument (främst protokoll) mellan svenska och engelska. 
  • Post- och fakturahantering avseende Sektion Juridik.
  • Ansvarig för det juridiska biblioteket och prenumerationer.
  • Vid behov stödja och vara ersättare för VD-assistenten.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och utvecklingsmöjligheter. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar - ansvarstagande, nyskapande och inkluderande - eftersom de ligger till grund för allt vi gör. Rollen rapporterar till Preems chefsjurist.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (deltid kan diskuteras) med tillträde efter överenskommelse.

Har du den här bakgrunden?

Du har flera års relevant arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Word, Power Point och Excel. Du bör ha erfarenhet av bolagsrättslig administration och grundläggande kunskaper i bolagsrätt i allmänhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på advokatbyrå eller bolagsjuristavdelning.

Är det här du?

Som person tror vi att du är serviceinriktad, prestigelös, van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Vidare är du duktig på att kommunicera såväl muntligen som skriftligen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är viktigt att du kan hantera konfidentiell information med diskretion samt att du har förmåga att följa instruktioner och procedurer. Tjänsten kräver också att du är strukturerad, ordningsam och van vid att arbeta i en föränderlig miljö.

Ta reda på mer!

Har Du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Eriksson Chef Juridik på 010 450 15 63 eller Sabina Skelton rekryteringspartner 010-450 12 10

 Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 maj 2019

 

Fackliga kontaktpersoner når du på https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI 

Varmt välkommen med 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-05-28

Kontaktperson:
Anders Eriksson +46 10 450 1563

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här