Planerare inom Supply Chain, Preem Stockholm

Är du analytisk, lösningsorienterad och har ett starkt självledarskap? Trivs du med att hålla i taktpinnen i en operativ verksamhet där du är en viktig del i planeringen och optimeringen av värdekedjan? I rollen som Planerare får du ett brett nätverk inom stora delar av Preem i en roll som ställer höga krav på helhetstänk och god kommunikationsförmåga. Låter det här intressant? Då kan det vara dig vi söker! Sidinnehåll

Jobba för framtiden redan idag

Inom Preems affärsområde Supply & Trading arbetar idag ca 150 personer. Affärsområdet ansvarar för affärsverksamheten knuten till Preems oljeraffinaderier och depåsystem. Som planerare ingår du i sektionen Planning & Optimizing vilken har i uppdrag att optimera Preems varuflöde utifrån lönsamhet och hållbarhet.

Rollen som planerare innebär att planera och optimera varuflödet inom Preems raffinaderi- och depåsystem för att tillgodose kundåtaganden och depåbehov samt att styra lagernivåer och mot uppsatta mål. I arbetet ingår nära samarbete med flertalet andra funktioner inom Preems övriga verksamhet. Du arbetar i en föränderlig miljö där det ofta behövs prioriteringar och snabba beslut.

Du kommer att ingå i en grupp som består av 6 medarbetare och du rapporterar till chefen för Planning & Optimizing Stockholm.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med placering i Stockholm.

Bland arbetsuppgifterna ingår:

  • Framtagning och kontinuerlig uppdatering av optimerad masterplan för uppfyllnad av kundåtaganden och depåbehov
  • Koordinering och sammanställning av produktmönster för fördelning av kund- och depååtaganden mellan produktionssiterna
  • Styrning och optimering av lagernivåer mot uppsatta mål
  • Framtagande av volymprognoser för finansiell styrning

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?

  • Du som söker har en ingenjörsutbildning med inriktning mot supply chain, processindustri eller motsvarande, alternativt längre erfarenhet av liknande uppdrag
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
  • Du är en mycket van användare av Excel
  • Erfarenhet av projektledning är meriterande
  • Även erfarenhet av att arbeta i planeringssystem för supply chain är meriterande liksom arbete i komplex verksamhet.

Är det här du?

För att lyckas i rollen som planerare bör du vara analytisk och lösningsorienterad med fokus på det bästa för helheten. Du är tydlig, kommunikativ och har förmåga att fatta beslut även under tidspress. Vidare är du är proaktiv med ett starkt självledarskap. Du trivs att arbeta med ett brett kontaktnät i en ständigt föränderlig miljö med högt arbetstempo. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Anna-Karin Nilsson, Avdelningschef, 010-450 16 10.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 24 juni 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2021-06-24

Kontaktperson:
Anna-Karin Nilsson +46 10 450 1610

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här