Planerare inom Supply Chain, till Preem i Stockholm

Vill du jobba på ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Är du lösningsfokuserad, stresstålig och har lätt för att samarbeta? Vill du ha en viktig roll inom Preems Supply Chain? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Inom Preems affärsområde Supply & Trading arbetar idag ca 120 personer. Affärsområdet ansvarar för affärsverksamheten knuten till Preems oljeraffinaderier och depåsystem. Som planerare ingår du i sektionen Planning & Optimizing vilken har i uppdrag att optimera Preems varuflöde utifrån lönsamhet och hållbarhet.

Rollen som planerare innebär att dagligen planera och koordinera fartygsleveranser inom Preems raffinaderi- och depåsystem samt att styra lagernivåer och koldioxidreduktion mot uppsatta mål. I arbetet ingår nära samarbete med flertalet andra funktioner inom Preems övriga verksamhet. Du arbetar i en föränderlig miljö där det ofta behövs prioriteringar och snabba beslut.

Du kommer att ingå i en grupp som består av 8 medarbetare och du rapporterar till chefen för Planning & Optimizing Stockholm.

Bland arbetsuppgifterna ingår:

  • Framtagande och kontinuerlig uppdatering av tremånadersplaner för inköp, försäljningar och interna distributioner kopplat till Preems raffinaderier och depåer.
  • Styrning och optimering av lagernivåer mot uppsatta mål.
  • Styrning och optimering av produktblandningar mot kvalitetsspecifikationer och reduktionspliktsmål.
  • Daglig koordinering och hantering av operativa frågor kopplade till leveranser i raffinaderi- och depåsystemet.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare med placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

  • Du som söker har minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter eller en utbildning inom logistik, kemiteknik eller liknande ingenjörsutbildning alternativt inom sjöfart
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
  • Du är en van användare av Excel
  • Erfarenhet av M3 och BI är meriterande liksom erfarenhet från processindustri och arbete i komplex verksamhet.

Är det här du?

För att lyckas i rollen som planerare bör du vara ansvarsfull, lösningsorienterad och ha lätt för att ta till dig ny information. Du är en utpräglad lagspelare med god samarbets- och kommunikationsförmåga och du trivs i en ständigt föränderlig miljö med högt arbetstempo. Då arbetet stundtals är svårt att planera är det viktigt att agera fokuserat och lugnt även under tidspress. Du har också en god förmåga att prioritera bland uppgifter mot det bästa för helheten.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Anna-Karin Nilsson, Avdelningschef, 010-450 16 10.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 2 februari 2020.

Välkommen med din ansökan!

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2020-02-02

Kontaktperson:
Anna-Karin Nilsson +46 10 450 1610

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här