Preem söker Kommunikationsansvarig till Europas modernaste raffinaderier, Lysekil

Preem söker Kommunikationsansvarig till Europas modernaste raffinaderier. Till avdelningen Kommunikation och Public Affairs söker vi dig som vill ansvara för kommunikationen på Sveriges största anläggningar i Lysekil och Göteborg. En spännande och varierande roll i en produktionsmiljö mitt i centrum av samhällsutvecklingen. Har du gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete och bor på västkusten – gärna i Lysekil eller i Göteborg – då är det kanske dig vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Framtiden är Preems viktigaste marknad. Visionen är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Kommunikationsavdelningen på Preem ansvarar för att den interna och externa kommunikationen kopplas till Preems kärnverksamhet och förmedlar budskap och skapar opinion i frågor som stärker Preems varumärke, affärsmål och strategier. Man skapar också intern stolthet och bidrar till att Preem uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Preem utökar kommunikationsteamet med ett antal roller; bland annat en Kommunikationsansvarig raffinaderier som ytterligare ska stärka upp kommunikationsarbetet för just raffinaderierna. Rollen har ett övergripande ansvar för den interna och externa kommunikationen mot raffinaderiernas intressenter. Fokus ligger på att bidra till att bevara och ytterligare stärka Preems image.

Rollen innefattar både strategiskt och operativt arbete så som att ta fram kommunikationsplaner, strategier, rutiner och processer samt att säkerställa rätt och tydlig kommunikation i större projekt inom raffinaderiet. Du arbetar också operativt t.ex. med att ta fram kommunikationsmaterial och att producera texter. Med andra ord – du säkerställer att kommunikationen är tydlig och relevant både internt och externt.

I nära samarbete med andra affärsområden, sektioner och avdelningar ansvar du för att integrera och optimera kommunikationen. Du arbetar proaktivt med att upprätthålla goda relationer med kommun, myndigheter, närboende samt med lokal press och media. Du ansvarar för även för den lokala sponsringen.

 

I rollen ingår att:

  • Ta fram och implementera kommunikationsstrategier för raffinaderierna
  • Säkerställa att kommunikationen på raffinaderierna upplevs som saklig och professionell
  • Ansvara för att koordinera och säkerställa raffinaderiernas kommunikation vid nödläge och krishantering
  • Säkerställa att information om större händelser och projekt hanteras i enlighet med upprättad kommunikationsplan
  • Hålla anställda väl informerade om raffinaderiet och dess verksamhet – proaktivt fånga upp och prioriterar bland verksamhetens behov och stödja chefer i kommunikationsfrågor
  • Ansvara, upphandla och kravställa externa leverantörer
  • Ansvara för och producera internt och externt presentationsmaterial t.ex. företagsbroschyrer, projektbroschyrer, faktablad och presentationer
  • Säkerställa en fungerande besöksverksamhet gentemot koncernens prioriterade externa intressenter t.ex. politiker, skolklasser m.fl.
  • Projektleda och arrangera större externa evenemang
  • Budgetansvar och personalansvar för 2 personer ingår i rollen.

 

I rollen rapporterar du till Chef Kommunikation och Public Affairs och blir del av ett team på 11 personer. Rollen är en tillsvidaretjänst och är placerad på Preems raffinaderi i Lysekil.

 

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operativt kommunikationsarbete, gärna från industri eller annan ”tekniktung” verksamhet. Du har tidigare erfarenhet av att leda team/personal och är van att verka i en större förändringsbenägen organisation.

Du trivs i en roll där du själv sätter upp processer och rutiner för ditt arbete, och har god vana att operativt genomföra och följa upp ditt arbete. Du är en van skribent som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

 

Är det här du?
För att vi ska trivas tillsammans tror vi att du har en ödmjuk approach och förmåga att samarbeta och skapa relationer. Du är en prestigelös och trygg ledare med ett visst mått av pondus. Som person är du lyhörd och smidig, du är van vid att skapa samarbeten och skapa förtroende på ett kommunikativt och tydligt sätt. Du har en stark egen motor med viljan att inspirera din omgivning med dina kunskaper.

Vi ser gärna att du känner dig bekväm i att hantera situationer där du får ”stå i rampljuset”.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

 

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Preem med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2018-01-28. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail eller post.

Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Holmberg via mail: linda.holmberg@wise.se alt. telefon 076-0001877.

Varmt välkommen med din ansökan! 

För din information har Preem som policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2018-01-28

Kontaktperson:

Linda Holmberg: linda.holmberg@wise.se alt. 076-000 1877

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här