Preemraff i Göteborg söker en Processstyrningsingenjör tanksida

PREEMRAFF I GÖTEBORG SÖKER EN PROCESSTYRNINGSINGENJÖR TANKSIDA

 

Jobba för framtiden redan idag

Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil.  Teknikavdelningen i Göteborg är en disciplinblandad grupp med 17 medarbetare. Rekryteringen innebär en utökning av antalet processtyrningsingenjörer från fyra till fem. Syftet är ökad kapacitet för optimering av raffinaderiet och implementering av nya projekt. De närmsta åren planeras projekt för en omfattande ökning av Preems förnybara produktion.  Strategi inom disciplinen för ansvarsfördelning och allas kompetensutvecklingsplan avgörs av den rekryterades förutsättningar och kompetens.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, beredskapsarbete kan förekomma.

Processtyrningsingenjörerna utvecklar, implementerar och underhåller applikationer avseende processtyrning på raffinaderiet i syfte att uppnå säker, effektiv och lönsam drift genom optimalt anläggningsutnyttjande.  Processtyrningsingenjörerna har ansvar för basregleringarna i ABB eller Honeywell Experion styrsystem samt applikationer och programvara för avancerad styrning av blandningskvalitéer ABC (Advanced Blending Control) eller avancerad styrning i processanläggningen med hjälp av APC (Advanced Process Control).

Huvuduppgifter:

 • Utveckla, implementera och underhålla applikationer för ABC.
 • Underhålla och utveckla ABC-systemet.  
 • Granskning/utformning,      implementering och drifttagning av reglerapplikationer i ABB styrsystem i      samband med till- eller ombyggnad av anläggningen.
 • Stötta      produktion och underhåll vid felsökning i anläggningen inklusive styrsystem,      instrumentering och regleringar.
 • Initiera,      delta i och driva projekt.

 

Har du den här bakgrunden?

 • Civilingenjör inom Kemiteknik, eller liknande högskolekompetens. Kravet på formell utbildning kan kompenseras av mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustri.
 • Goda kunskaper i reglerteknik eller processteknik.
 • Goda tillämpade kunskaper att utveckla reglerapplikationer i styrsystem är meriterande.
 • Erfarenhet att arbeta med applikationer i ABB och Honeywell Experion är meriterande.
 • God vana att arbeta i projektform och kunna arbeta för den bästa helhetslösningen av processanläggning, reglerapplikationer och instrumentering.
 • Grundläggande kunskaper om databaser och programmering är meriterande.
 • B-körkort

 

Är det här du?

Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet. Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget med produktions-, underhålls- och projektorganisationerna på raffinaderierna, men också externt med leverantörer. Du har goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktuppgifter och ansökan

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik Göteborg, 010-450 4197. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 27 maj 2019

Facklig kontakt: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Välkommen med din ansökan!

#LI


 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-05-27

Kontaktperson:
Lotta Johansson Borgvall +46 010-4504197

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här