Presschef till Preem, Stockholm

Presschef till Preem, Stockholm

Vi söker en nyskapande, engagerad och driven presschef som vill vara med på Preems resa mot ett hållbart samhälle!

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som presschef är ditt uppdrag att genom kommunikation stärka Preems position och varumärke utifrån affärsmål, koncernstrategier och vision. Du ingår i teamet inom sektion Kommunikation och ditt arbete spänner över ett flertal områden från strategisk planering till taktiskt och operativt genomförande. På Preem ansvarar sektion Kommunikation för att driva och utveckla den interna och externa kommunikationen kopplat till koncernövergripande frågor och budskap. Som Presschef ansvarar du för att planera, producera, utveckla och samordna den externa kommunikationen via exempelvis PR-aktiviteter, presskontakter och i sociala medier.  

Rollen rapporterar till Kommunikationschefen och är placerad på Preems huvudkontor i Stadshagen. Resor ingår i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för PR-aktiviteter och presskontakter samt uppföljning och utvärdering av genomslag i media
  • Omvärldsbevakning - analysera nyhetsflödet och vara uppdaterad gällande rådande trender i omvärlden.
  • Stödja övriga avdelningar inom Preem genom bland annat rådgivning, framtagande av budskap och medieträning
  • Skriva pressmeddelanden och debattartiklar
  • Ansvar för att skriva, publicera och följa upp inlägg i sociala mediekanaler
  • Kriskommunikation - planera för krisberedskap samt säkerställa att eventuella kriser och nödlägen hanteras på bästa sätt
  • Ta fram kommunikationsplaner
  • Rollen innebär beredskap t.ex. tillgänglighet för press etc.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambition att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet av att arbeta brett med PR/Press och kommunikationsfrågor. Du har en relevant akademisk utbildning eller liknande inom exempelvis kommunikation/PR/journalistik. Du är en vass skribent med förmåga att utforma budskap, tydliggöra och kommunicera komplex information. En bakgrund som journalist och inom politiken ses som meriterande för rollen. Självklart kan du hantera webbpubliceringsverktyg, har goda kunskaper i Officepaketet och har erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt med sociala medier.

Är det här du?
Vi söker dig som är proaktiv, initiativtagande och nyskapande. Du har god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa uppmärksamhet och nå uppsatta mål. För dig är kopplingen att genom kommunikation skapa affärsnytta och samhällsnytta, självklar och tydlig. Du är intresserad avsamhällsfrågor och förstår vikten av hållbarhetsarbete för företag och samhälle. Du är van att arbeta självständigt och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete. För att vi ska trivas tillsammans är du också en prestigelös och samarbetsorienterad relationsskapare.

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niclas Brantingson, presschef tel 010-450 10 71 eller Sabina Skelton på HR 010-450 12 10. Skicka in ditt CV med Personligt brev så snart som möjligt men senast den 20 februari.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI 

Sökord presschef, journalist, pressekreterare, kommunikation, samhällspolitik, Head of Press, Director media relations

 

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-02-20

Kontaktperson:
Niclas Brantingson 010-4501071 Sabina Skelton 010-4501210

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här