Processingenjör till Preemraff i Lysekil

Vi söker nu en processingenjör till Preems raffinaderi i Lysekil. Som processingenjör får du en mycket viktig roll i att optimera, effektivisera och planera den långsiktiga utvecklingen för tilldelade processanläggningarna på sajten. I rollen ingår du i avdelningen processteknik tillsammans med elva kollegor.

Jobba för framtiden redan idag

Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Vår framtidsresa innebär att du som jobbar här får användning för ditt lösningsfokus och din positiva syn på förändringar. Men det är inte allt. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter kan du räkna med goda utvecklingsmöjligheter inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. Hos oss finns det alltid något nytt att lära sig.

I rollen får du ett processtekniskt ansvar för en eller flera av raffinaderiets anläggningar med syfte att maximera intäkterna med hänsyn till energi och miljöpåverkan. Du håller dig ajour med teknikutvecklingen inom området och har ett budgetansvar för respektive anläggning du arbetar med. Du rapporterar till chefen för processteknik och är stationerad i Lysekil.

 De huvudsakliga delarna i tjänsten innebär att:

  • Att initiera och driva långsiktig utveckling av raffinaderiets processanläggningar enligt investeringsprocessen
  • Processtekniskt stöd till produktions-, miljö- och projektavdelningarna
  • Att ge rekommendationer på driftssätt med målsättningen att uppnå maximalt uppgraderingsvärde över anläggningarna
  • Ansvara för funktionskontroll av anläggningsdelar vid revisionsstopp.
  • Följa med i teknikutvecklingen inom respektive ansvarområde
  • Ansvara för budget inom respektive anläggning och/eller processtekniska område

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan Preem erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar de sig att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar sig Preem på plats nummer 2. De är såklart oerhört stolta över att deras medarbetare tycker att de är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems raffinaderi i Lysekil.

Har du den här bakgrunden?

Till den här tjänsten söker vi dig som har en akademisk utbildning inom kemiteknik eller motsvarade. Du har några års erfarenhet av processindustri med grundläggande kunskap i simulering och modellering. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Tjänsten kan innebära vissa resor och kräver B-körkort.

Är det här du?

Då rollen som processingenjör innebär många kontaktytor behöver du ha en god kommunikationsförmåga både inom företaget, men även externt mot leverantörer. Nödvändiga egenskaper för rollen blir också att ha en kvalitets-och kostnadsmedvetenhet, proaktivitet och vara lösningsorienterad.     

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Susanna Hörler på telefon 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande så skicka gärna in din ansökan omgående. Välkommen in med din ansökan!

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2018-03-27

Kontaktperson:

Susanna Hörler, rekryteringskonsult Level Recruitment
Tel 08-120 50 420