Processingenjör till Preemraff Lysekil

Vill du som ingenjör bidra till Preems utveckling och samtidigt till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Sök idag!
Vi söker nu en processingenjör att förstärka Preems processtekniska team i projektet ROCC - Preem största satsning någonsin.

Jobba för framtiden redan idag
Som Processingenjör ansvarar du för avancerat processtekniskt stöd för produktion och underhåll samt tillgänglighet i utvecklingen av ROCC-projektet. Du kommer att arbeta med uppföljning, testkörning och optimering av kommande anläggning. ROCC står för - Residue Oil Conversion Complex .

Du kommer att arbeta långsiktigt med en av strategierna för Preems raffinaderier, att omvandla så mycket som möjligt av de tyngre fraktionerna, tjockoljan, till svavelfria fordonsbränslen. Därför har Preem nyligen startat designen av en ny anläggning i Lysekil, en så kallad Slurry hydrocracker. Med hjälp av den nya anläggningen kan Preem årligen omvandla upp till 90 procent av de cirka 2,5 miljoner kubikmeter tjockolja som idag produceras på raffinaderiet till svavelfri bensin och diesel. 

Investeringen är i linje med vår vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, och följer Preems strategier att förädla fossil råolja till slutprodukter som innebär att råvaran utnyttjas på bästa möjliga sätt och minimerar miljöpåverkan. Utbyggnaden kommer tidigast stå klar 2022 och kommer under byggtiden att sysselsätta cirka 1500 personer - Preems största satsning någonsin. Dessutom kommer den nya verksamheten att innebära över 150 nyanställningar på raffinaderiet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placeringsort i Lysekil. Viss vistelse i utlandet kan bli aktuell.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Har du den här bakgrunden? 

  • Civilingenjör inom Kemiteknik, eller motsvarande högskolekompetens.
  • Erfarenhet från processindustri, processdesign och arbete i projekt.
  • Kunskap och erfarenhet från simulering och modellering av processanläggningar är meriterande
  • Goda kunskaper i Engelska i tal och skrift
  • B-Körkort

Är det här du?

Arbetet kräver ett stort mått av driv, engagemang och initiativförmåga samt god förmåga till samarbete framförallt inom teamet men också med licensgivare och kontraktorer. Du skall vara miljö-, kvalitets- och säkerhetsmedveten. 

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar vi med TNG. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Andersson på 031-761 22 21.

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men senast 26 november.

Fackliga kontaktpersoner: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner 

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-11-26

Kontaktperson:

Rekryteringskonsult
Martin Andersson
Tel 031-761 22 21

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här