Processingenjör till ROCC-projektet Lysekil

Till Preem i Lysekil söker vi en processingenjör med erfarenhet från processindustrin som ansvarar för processtekniskt stöd i ROCC-projektet. Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och samtidigt bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker!

ROCC – Residue Oil Conversion Complex

En av de långsiktiga strategierna för Preems raffinaderier är att omvandla så mycket som möjligt av de tyngre fraktionerna, tjockoljan, till svavelfria fordonsbränslen. Därför har Preem under våren 2016 startat designen av en ny anläggning i Lysekil, en så kallad Slurry hydrocracker. Med hjälp av den nya anläggningen kan Preem årligen omvandla upp till 90 procent av de cirka 2,5 miljoner kubikmeter tjockolja som idag produceras på raffinaderiet till svavelfri bensin och diesel. Studien görs tillsammans med en extern partner. Investeringen är i linje med vår vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, och följer Preems strategier att förädla fossil råolja till slutprodukter som innebär att råvaran utnyttjas på bästa möjliga sätt och minimerar miljöpåverkan.

Design- och engineeringarbetet beräknas pågå under 2-3 år, parallellt med omprövning av raffinaderiets miljötillstånd. Målet är att ta fram ett slutligt underlag till projektbeslut innan det verkliga utbyggnadsprojektet kan starta.

Anläggningen består, förutom Slurry hydrocrackern, även av anläggningar för produktion av vätgas, återvinning av svavel och samt övriga nödvändiga delar för att kopplas ihop mot raffinaderiet. Den kan tidigast stå klar 2022 och kommer att kosta i storleksordningen 15 miljarder kronor - Preems största satsning någonsin. Utbyggnaden kommer att sysselsätta cirka 1500 personer under byggtiden. Dessutom kommer den nya verksamheten att innebära över 150 nyanställningar på raffinaderiet.

Jobba för framtiden redan idag 

Vi söker nu en Processingenjör att förstärka Preems Processtekniska team i ROCC projektet, som i samarbete med licensgivare och huvudkontraktor utvecklar underlaget för projektbeslut och efter detta representerar och bevakar Preems intresse genom byggfaser och uppstart. 

Som Processingenjör ansvarar du för avancerat processtekniskt stöd för produktion och underhåll/tillgänglighet i utvecklingen av ROCC-projektet, med uppgifter såsom uppföljning, testkörning och optimering av kommande anläggning. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placeringsort i Lysekil. Viss vistelse i utlandet kan bli aktuell. 

Har du den här bakgrunden?

  • Civilingenjör inom Kemiteknik, eller motsvarande högskolekompetens. 
  • Erfarenhet från processindustri och processdesign
  • Kunskap och erfarenhet från simulering och modellering av processanläggningar är meriterande
  • Goda kunskaper i Engelska i tal och skrift     
  • B-Körkort 

Är det här du? 

Arbetet kräver ett stort mått av driv, engagemang och initiativförmåga samt god förmåga till samarbete framförallt inom teamet men också med licensgivare och kontraktorer. 

Du skall vara miljö-, kvalitets- och säkerhetsmedveten.

Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar Preem med TNG. För närmare information kontakta ansvarig rekryterare Liza Andersson, 031-761 22 23.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2017-08-20.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-08-20

Kontaktperson:

Liza Andersson, TNG
tel: 031-761 22 23

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här