Processingenjörer till Preemraff i Göteborg och Lysekil

Vår affärsidé är att skapa ett ökat värde, genom att utveckla och tillhandahålla miljöanpassat drivmedel och bränsle. Vi har många spännande initiativ på gång på våra raffinaderier. Känns detta rätt för dig, då kan Du vara den medarbetare vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Vi har rekryteringsbehov till både Göteborg och Lysekil. Teknikavdelningen i Göteborg är en grupp som består av 15 medarbetare, varav 7 är processingenjörer. Processteknik i Lysekil är en grupp som består av 11 processingenjörer.       

Arbetet innebär:

 • Avancerat processtekniskt stöd till produktion och underhåll/tillgänglighet
 • Uppföljning, testkörning och optimering av anläggningar
 • Energiledning och energiuppföljning
 • Processimulering och processdesign
 • Initiera, delta i och driva projekt
 • Långsiktig utveckling av processanläggningar 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid, dagtid, med tillträde omgående.

Har du den här bakgrunden?

 • Civilingenjör inom Kemiteknik, eller motsvarande högskolekompetens. 
 • Erfarenhet från processindustri.
 • Goda kunskaper i Officepaketet och grundläggande kunskap i simulering och modellering
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.
 • B-Körkort

Är det här du?

Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet. Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget, men också externt med t ex katalysatorleverantörer och utrustningsleverantörer.

Ta reda på mer!

För närmare information om tjänsterna kontakta Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik Göteborg, 010-450 41 97 eller Jesper Bengtsson, Chef Processteknik Lysekil telefon 010-450 33 33.
Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt till jobb@preem.se men senast 29 januari. Märk din ansökan med ”Processingenjör”.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg eller Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2018-01-29

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Lotta Johansson Borgvall
Chef Teknikavd Göteborg
Tel 010-450 41 97 eller
Jesper Bengtsson
Chef Processteknik Lysekil
Tel 010-450 3333

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här