Processtyrningsingenjör med systeminriktning, Preemraff Lysekil

Processtyrningsingenjör med systeminriktning, Preemraff Lysekil

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle?
Som processtyrningsingenjör med systeminriktning på Preem har du möjligheten att bidra till Preems vision genom att säkerställa att systemet som historiserar data för hela raffinaderiets verksamhet förvaltas på ett optimalt sätt. Vare sig du har lång erfarenhet från processindustri eller om du är en nyutexaminerad student så är utvecklingsmöjligheterna goda, Preem prioriterar din kompetensutveckling!

Jobba för framtiden redan idag
Som processtyrningsingenjör med systeminriktning på Preems raffinaderi i Lysekil kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning av raffinaderiets processinformationssystem, IP21. Detta innebär ansvar för att:

  • Underhålla och vidarutveckla systemet
  • Säkerställa god systemtillgänglighet
  • Utbilda organisationen inom systemets funktionalitet
  • Uppdatera databaser och skriva programkod för att tillgodose raffinaderiets behov.

I tjänsten kommer du även få möjligheter att arbeta med andra system som omfattas av avdelningens ansvar. Detta inkluderar system för produktblandning, processimulering och avancerad styrning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att se detaljerna utan att glömma bort helheten. Du kommer att bli kontaktad av människor från hela raffinaderiet som alla har olika uppgifter eller frågeställningar därför är det viktigt att du är serviceinriktad och att du tycker om att lösa problem. Rollen kräver goda kunskaper i både svenska och engelska.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker en person med intresse för förvaltning av IT-system. Vi ser gärna att du har läst en utbildning inom exempelvis systemvetenskap, IT eller datateknik. Detta är dock inget krav. Kunskaper om databaser och programmering är meriterande. Preem arbetar för mångfald och vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschefen, Thomas Dolff, på telefon 073-0878414.

Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 13 maj 2018.

Välkommen med din ansökan! 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2018-05-13

Kontaktperson: