Processtyrningsingenjör till Lysekil

Lockas du också av att arbeta med avancerad processtyrning, simulatorer och informationssystem och få möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Då kan du vara den engagerade Processtyrningsingenjören vi nu söker till Preem i Lysekil!          

Preemraff Lysekil söker en processtyrningsingenjör med systeminriktning. Du kommer att tillhöra Processtyrningsgruppen som arbetar med avancerad processtyrning, simulatorer och informationssystem. Tjänsten innehåller varierande och roliga tekniska uppgifter inom informationssystem och datateknik som används för att uppnå rätt produktionsmål. I ditt arbete kommer du att få nytta av din kreativitet där du får frihet under ansvar att driva dina uppgifter från idé till slutgiltig produkt. 

Jobba för framtiden redan idag

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. 

Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, vi förväntar oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

I tjänsten kommer du att:

  • Jobba med utveckling och underhåll av Preemraffs processinformationssystem (IP21) med kringliggande funktioner och kommunikationssystem för att upprätthålla hög drifttillgänglighet.
  • Utveckla och implementera nya funktioner i en spännande miljö där vi kan visualisera våra processer.
  • Utbilda och stötta organisationen i användandet av processinformationssystemet.
  • Bli spindeln i nätet för att göra processinformation tillgänglig för hela Preem. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker en ingenjör med intresse för informationssystem och datorkommunikation. Meriterande är kunskap om virtuella servrar, databaser, systemarbete och erfarenhet från processindustrin. Du ska kunna kommunicera på engelska och svenska då båda språken används i det dagliga arbetet. 

Är det här du?

Viktigt för oss är att du är engagerad, nyfiken, har initiativförmåga och vill utvecklas som person. Du ska vara självgående, noggrann och tycka om att förbättra saker. Hos oss är du en lagkamrat som bidrar aktivt till gruppens utveckling. God samarbetsförmåga krävs då du kommer att ha tät kontakt med andra discipliner inom raffinaderiet. 

Varmt välkommen med din ansökan till en kreativ och utvecklande arbetsmiljö där du får arbeta med tekniska utmaningar och vara med att bygga framtidens informationssamhälle!    

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Holmqvist, chef TEPS, tel 010 – 450 35 42 eller 070 – 244 52 69.

Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt till jobb@preem.se. Märk din ansökan ”Processtyrningsingenjör Lysekil”.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-08-31

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Peter Holmqvist
Tel 010-450 35 42

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här