Processtyrningsingenjör till Preem i Lysekil

Brinner du för reglering och problemlösning? Då hoppas vi att detta är något för dig!
Processtyrningsavdelningen söker efter en ny medarbetare.

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som processtyrningsingenjör kommer du att jobba med:

  • Utveckling och implementering av nya applikationer för avancerad processtyrning efter detaljerad analys av funktion, lönsamhet, säkerhet, miljö och energi under drift eller i samband med till- eller ombyggnad av anläggningen.

  • Granskning av tekniska lösningar för processtyrning i samband med till- eller ombyggnad av anläggningen.

  • Uppföljning, underhåll och utveckling av befintliga applikationer för avancerad processtyrning.

  • Skapa specialgjorda program och beräkningar av till exempel ej mätbara storheter eller nyckeltal för uppföljning anläggningsutnyttjande, energieffektivitet och miljöpåverkan.

  • Uppföljning, underhåll och utveckling av Processinformationssystem, Tankövervakningssystem samt Träningssimulatorer, men även bevakning av den långsiktiga funktionaliteten för systemet samt konkurrerande system.


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.
Du blir del av en grupp Processtyrningsingenjörer på sju personer, med olika roller och kompetenser som stöttar övriga företaget.

Tjänsten är en tillsvidareanställning från och med 2022-01-01 med placeringsort Lysekil.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig med civilingenjörsutbildning inom något av följande områden: Kemiteknik, Processteknik, Teknisk Fysik eller Automation/Reglerteknik. Du har mångårig erfarenhet inom processreglering eller systemarbete inom processindustrin. Erfarenhet inom reglerteknik, programmering i industriella styrsystem, databasprogrammering, simulering eller optimering är meriterande. Goda datakunskaper och god förmåga att kunna uttrycka sig på engelska i både tal och skrift är ett krav.

Är det här du?
För att vara framgångsrik som processtyrningsingenjör krävs att du är duktig på problemlösning, logiskt tänkande samt är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god samarbetsförmåga och har stor förmåga att hantera stora kontaktytor, både inom företaget och externt.
Vi ser att du är driven, analytisk och noggrann i ditt arbete. I ditt arbete kommer du att få nytta av din kreativitet där du får frihet under ansvar att driva dina uppgifter från idé till slutgiltig produkt. För oss är det viktigt att vi trivs och har roligt på jobbet, därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten kontakta Emil Lagerberg-Nilsson, avdelningschef, på telefonnummer 010-450 33 21 eller emil.lagerberg-nilsson@preem.se.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan senast 31:e december 2021.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut så skicka in din ansökan redan idag.
Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

För information har Preem en policy att alltid genomföra alkohol- och drogtest på samtliga slutkandidater.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2021-12-31

Kontaktperson:
Emil Lagerberg-Nilsson (0)10-450 33 21

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här