Processtyrningsingenjör till Preemraff i Lysekil

Vill du arbeta med roliga tekniska uppgifter inom informationssystem och datateknik? Är du kreativ och trivs att arbeta med frihet under ansvar? Då kan du vara den person som vi söker till en spännande roll som Processtyrningsingenjör.

Jobba för framtiden redan idag

I tjänsten som Processtyrningsingenjör kommer du att tillhöra Processtyrningsgruppen som arbetar med avancerad processtyrning, expertsystem, simulatorer och informationssystem. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Underhålla avdelningens informations- och processtyrningssystem
  • Kollegialt stöd till IP21-ansvarig
  • Utveckla och implementera nya funktioner i en spännande miljö där vi visualiserar våra processer och stödjer vår driftorganisation.
  • Utbilda och stötta organisationen i användandet av avdelningens system.
  • Databasunderhåll och felsökning samt systemdokumentation 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst och heltid.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker en ingenjör med intresse för informationssystem och datorkommunikation. Meriterande är kunskap om virtuella servrar, databaser, systemarbete och erfarenhet från processindustrin. Du ska kunna kommunicera på engelska och svenska då båda språken används i det dagliga arbetet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det här du?

Viktigt för oss är att du är engagerad, nyfiken, har initiativförmåga och vill utvecklas som person. Du ska vara självgående, noggrann och tycka om att förbättra saker. Hos oss är du en lagkamrat som bidrar aktivt till gruppens utveckling. God samarbetsförmåga krävs då du kommer att ha tät kontakt med andra discipliner inom raffinaderiet.

Möt en av våra processtyrningsingenjörer här: http://www.preem.se/om-preem/karriar/mot-nagra-av-oss/traffa-thomas-dolff/

Varmt välkommen med din ansökan till en kreativ och utvecklande arbetsmiljö där du får arbeta med tekniska utmaningar och vara med att bygga framtidens informationssamhälle!  

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Holmqvist, chef TEPS, tel 010 – 450 35 42 eller 070 – 244 52 69.
Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 22 november 2017 till jobb@preem.se. Märk din ansökan ”Processtyrningsingenjör Lysekil”.

https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-11-22

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Peter Holmqvist, chef TEPS
Tel 010-450 35 42 eller
070-244 52 69

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här