Processtyrningsingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg

Jobba för framtiden redan idag
Lockas du också av att arbeta i team, med frihet under ansvar och få möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Då kan du vara den vi söker.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet.
Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil.
Teknikavdelningen i Göteborg är en disciplinblandad grupp med 15 medarbetare varav 4 är processtyrningsingenjörer. Vakansen är inom PS-ingenjör Tanksida (ABB), om en intern rotation görs till Tanksida innebär det möjlighet för ny att börja på Preem som PS-ingenjör Process (Honeywell).
Strategi inom disciplinen för ansvarsfördelning och allas kompetensutvecklingsplan avgörs av rekryterads förutsättningar och kompetens.
Processtyrningsingenjör utvecklar, implementerar och underhåller applikationer avseende processtyrning på raffinaderiet i syfte att uppnå säker, effektiv och lönsam drift genom optimalt anläggningsutnyttjande.
Processtyrningsingenjör har ansvar för basregleringarna i ABB eller Honeywell Experion styrsystem samt applikationer och programvara för avancerad styrning av blandningskvalitéer ABC (Advanced Blending Control) eller avancerad styrning i processanläggningen med hjälp av APC (Advanced Process Control).

Huvuduppgifter:
• Utveckla, implementera och underhålla applikationer för ABC eller APC.
• För Processtyrningsingenjör Tanksida ingår ansvaret att underhålla och utveckla ABC-systemet.
• För Processtyrningsingenjörerna Process delas ansvaret att underhålla och utveckla APC systemet (DMCplus)
   samt raffinaderiets realtidsdatabas Infoplus.21
• Designa, implementera och ta i drift reglerapplikationer i våra styrsystem i samband med till- eller ombyggnad av anläggningen.
• Stötta produktion och underhåll vid felsökning i anläggningen inklusive styrsystem, instrumentering och regleringar.
• Initiera, delta i och driva projekt.

Har du den här bakgrunden?
• Civilingenjör inom Kemiteknik, Teknisk fysik, Automation/Reglerteknik eller liknande högskolekompetens
• Kravet på formell utbildning kan kompenseras av mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustri.
• Goda kunskaper i reglerteknik
• Goda tillämpade kunskaper att utveckla reglerapplikationer i styrsystem
• Erfarenhet att arbeta med applikationer i de styrsystem Preemraff Göteborg har, ABB och Honeywell Experion är meriterande.
• God vana att arbeta i projektform och kunna arbeta för den bästa helhetslösningen av processanläggning, reglerapplikationer och instrumentering.
• Grundläggande kunskaper om databaser och programmering
• B-körkort

Anställningsform: Tillsvidare, heltid, dagtid, beredskapstjänstgöring kan förekomma

Är det här du?
Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet.
Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget med produktions-, underhålls- och projektorganisationerna på raffinaderierna, men också externt med leverantörer. Du har goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift.

Välkommen att ansöka!
För närmare information kontakta gärna Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik Göteborg, Tel: 010 – 450 4197.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 27 januari 2022.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov.
Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.
För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

För information har Preem en policy att alltid genomföra alkohol- och drogtest på samtliga slutkandidater.

Facklig kontakt: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#
LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-01-27

Kontaktperson:
Lotta Johansson Borgvall +46 (0)10-450 41 97

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här