Processtyrningsingenjör till Preems raffinaderi, Lysekil

Vill Du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle?
Som processtyrningsingenjör på Preem har Du möjligheten att bidra till Preems vision genom att optimera och energieffektivisera kemiska processer med hjälp av reglerteknik. Vare sig Du har lång erfarenhet från processindustri eller om du är en nyutexaminerad student så är utvecklingsmöjligheterna goda, Preem prioriterar din kompetensutveckling!

Jobba för framtiden redan idag
Som processtyrningsingenjör på Preems raffinaderi i Lysekil kommer Du att:
• Ta fram och implementera strategier för styrning av kemitekniska processer
• Utveckla och underhålla MPC*-applikationer för avancerad processtyrning
• Designa och bygga avancerade styrningar i DCS*-system.
• Bistå driftorganisationen vid reglertekniska frågeställningar

*MPC – Model Predictive Control
*DCS – Distributed Control System

I tjänsten kommer Du även få möjligheter att arbeta med andra system som omfattas av avdelningens ansvar. Detta inkluderar system för produktblandning, processinformation och processimulering.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Har du den här bakgrunden?
Du har en ingenjörsexamen, gärna inom kemi- eller reglerteknik. Erfarenhet från processindustri eller från arbete inom reglerteknisk design är meriterande, men inte ett krav. Preem arbetar för mångfald och vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Är det här du? 
För att lyckas i rollen är det viktigt att Du är driven och målmedveten samt att Du har en stor vilja att utvecklas. I rollen kommer Du att driva projekt med många kontaktytor därför är det viktigt att Du tar egna initiativ och att Du tycker om att arbeta med människor. Rollen kräver goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ta reda på mer!
Har Du frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta avdelningschefen, Thomas Dolff, på telefon 073-0878414. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 13:e maj 2019. 

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi samarbetar med medflyttarservice som erbjuder hjälp att hitta sysselsättningsmöjligheter för din partner. För mer information se www.medflyttarservice.se

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2019-05-13

Kontaktperson:
Thomas Dolff +46 10-4503553

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här