Projektekonom till Preem i Lysekil

Till Preem i Lysekil söker vi en ekonom med erfarenhet av projekt och controlling!

Som projektekonom till Preem kommer du att bli en nyckelperson på Preemraffs projektavdelning där du stöttar både projektledarna och ledningen med information och administration. I rollen ingår att utveckla effektivare arbetssätt för ekonomihantering i investeringsprojekt och se till att projekt blir upplagda och rätt hanterade i ekonomisystemen och projekthanteringssystem.

 

Jobba för framtiden redan i dag

Arbetsuppgifter

• I ekonomisystemet ansvara för upplägg och underhåll av projekt för alla våra investeringsprojekt på raffinaderierna

• Säkerställa att beslutsunderlag uppfyller definierade krav gällande investering

• Ansvarar för tidskrivningsmodulen i ekonomisystemet för projektavdelningen samt hantering av användarna i modulen.

• Utveckla processen för effektivare ekonomihantering i projekt

• Månadsuppföljning projekt för projektavdelningen

• Support till projektledare, uppdragsgivare och chefer i Preems projekthanteringssystem

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

 

Detta är en tillsvidareanställning där du blir direkt anställd av Preem. Tjänsten är på heltid, dagtid med placering i Lysekil.

 

Har du den här bakgrunden?

• Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande

• Ett par års erfarenhet från controlling eller motsvarande gällande projekt, gärna involverande investeringar

• Meriterande är erfarenhet av projektstyrning och projektplanering

• Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram

• Goda kunskaper om IT-system för hantering av ekonomi

• Goda kunskaper inom svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt

 

Är det här du?

Rollen innebär mycket kontakt med både internt inom projektverksamheten och uppdragsgivare och andra inom Preems organisation så det är viktigt att du är kommunikativ och har bra förmåga att lära ut och förklara.  Du trivs i en förändringsorienterad miljö och är lyhörd för verksamhetens behov. Du kommer att arbeta med att utveckla och förbättra arbetssätt och system ser vi att du är initiativtagande och proaktiv samtidigt som du är analytisk och noggrann. Vidare är det viktigt at du tycker om att arbete både enskilt och i grupp.

 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Liza Andersson på 031-761 22 23. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 28 maj. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-05-28

Kontaktperson:

Liza Andersson,
tel: 031-761 22 23

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här