Projektingenjör Mark och Miljö till Preem Depå

Gillar du att arbeta med projekt? Är du projektledare inom mark och miljö?

Preem leder omvandlingen mot ett hållbart samhälle, en del i detta är att åtgärda den miljöskuld företaget har på platser där vi tidigare haft verksamhet.

På Preems teknik- och projektavdelning inom Depot Management får du driva projekt inom mark och miljö med målet att reducera Preems miljöskuld. Du kommer ingå i en grupp med projektledare som i tillägg till mark och miljöfrågor driver investeringsprojekt. Som projektledare utvecklar vi även tekniken inom linjeverksamheten och stötta driftpersonalen med tekniska frågeställningar.

En roll där du får frihet under ansvar och arbeta med mark- och miljöprojekt på våra aktiva och inaktiva depåer i Norden. Arbetet är varierande och utvecklande och ställer krav på god administrativ förmåga, tekniskt kunnande och ledning av projektgrupper.

Vi söker dig som är självgående och kanske idag är konsult eller anställd på tillsynsmyndighet.

Jobba för framtiden redan i dag

Som Projektingenjör mark och miljö kommer du att arbeta med att reducera Preems miljöskuld på Preems aktiva- och inaktiva depåer.
Tjänsten kan vara placerad i Göteborg men andra placeringsorter kan också vara aktuellt för den rätta kandidaten.
Vi tänker flexibilitet!

Du kommer att arbeta med:

 • Miljö- sanering- och rivningsprojekt på Preems operativa- och ickeoperativa depåanläggningar
 • Myndighetskontakt
 • Förbättringsåtgärder
 • Tekniskt stöd i mark- och miljöfrågor till affärsområdet Varuförsörjning
 • Att leda och styra konsulter
 • Att utveckla och underhålla Preems interna standarder
 • Arbetet innebär ca 100 resdagar per år, i första hand till anläggningar i Sverige

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, förlagd till dagtid. Resande i tjänsten förekommer.

Har du den här bakgrunden?

För att passa för tjänsten behöver du ha:

 • Utbildning som Miljöingenjör eller likvärdig utbildning
 • Färdigheter i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Körkort behörighet B
 • Arbetat med mark och miljöfrågor

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet från konsultvärlden mark och miljö
 • Erfarenhet av att driva projekt som projektledare
 • Erfarenhet från kemisk processindustri
 • Erfarenhet av risk och säkerhetsarbete

Är det här du?

Du jobbar idag som konsult eller på myndighet och vill utvecklas i rollen som projektledare och samtidigt bidra med din kunskap inom mark och miljö. Du har erfarenhet och förståelse för den administrativa dokumentationen som tjänsten kräver.

Vi ser gärna att du har en förmåga att driva på processer, har god social kompetens, är kundorienterad och tekniskt intresserad. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Dessutom är du förändringsbenägen och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Hoflund, Avdelningschef, tel 010-4501608

Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 8 mars 2019.


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-03-08

Kontaktperson:
Oskar Hoflund +46 010-4501608

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här