Projektingenjör till Preems raffinaderi i Lysekil

Vill du arbeta med konstruktion på ett av världens mest moderna raffinaderier? Trivs du allra bäst i en säkerhetsmedveten organisation och att få möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Är du intresserad av att konstruera, rita och beräkna rörledningar och tryckkärl?  Då kan du vara vår nya Projektingenjör till vårt team i Lysekil. 

Jobba för framtiden redan idag

Vår Projektavdelning som idag består av ca 50 personer står inför spännande utmaningar och vi söker en projektingenjör med inriktning mot konstruktion, till Mek- och byggkonstruktionsgruppen. I gruppen är vi sju konstruktörer med olika styrkor och erfarenheter. Det finns alltid kollegor som kan hjälpa till som stöd och bollplank. Vi är måna om att du får en god introduktion och upplärning.

Som projektingenjör kommer arbetsuppgifterna att vara omväxlande och innehåller bland annat att:

  • Göra tekniska beräkningar, designförslag och underlag i samband med projektering
    av nya anläggningsdelar eller byte av befintlig utrustning.
  • Ta fram och uppdatera konstruktionsritningar för underhållsarbete.
  • Vara ute i anläggningen för att samla in information.
  • Arbeta med förbättringar av våra metoder, verktyg och arbetsprocesser.

Våra ritprogam är AutoCad och Plant 3D och för beräkningar använder vi bl.a. Rohr2 och Caepipe. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänkande.För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör eller har annan teknisk utbildning och erfarenhet av mekanisk konstruktion. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

 Är det här du?

Du som söker är ansvarsfull, noggrann, kvalitets- och säkerhetsmedveten. Du är engagerad och trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp på ett prestigelöst sätt. 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta
rekryterande chef Magnus Bergstedt tel 010-450 3569.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 14 aug 2022.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 #LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2022-08-14

Kontaktperson:

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här