Projektingenjörer - inriktning konstruktion, piping och beräkning

Vill du arbeta i ett företag med framåtanda och vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Då kan du vara rätt medarbetare för Preem! På våra raffinaderier pågår just nu en spännande resa där våra projektingenjörer har en viktig uppgift!

Med utgångspunkt från Preems strategier och processer får du en viktig roll som innebär att du ska se till att vi följer gällande regelverk, ta fram konstruktionslösningar och ritningar i våra investeringsprojekt samt stötta och utveckla vår del av verksamheten på Preemraff i Göteborg. Tycker du detta låter som en spännande utmaning, då är det dig vi nu söker!

Jobba för framtiden redan i dag
Projektavdelningens Mek & Byggrupp behöver förstärkas med två Projektingenjörer som har inriktning mot mekanisk konstruktion, piping och beräkning. Du kommer att arbeta med våra projekt från projektidé till färdig installation på raffinaderiet, inriktat mot mekaniska installationer. Du kommer att vara en del av våra projekt men även ha som uppgift att ansvara för olika delar inom linjeverksamheten för att säkra vår dagliga drift.

I tjänsten ingår kontakter med såväl interna som externa parter.

Arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innehåller bland annat:

  • Delta som konstruktör i projekt och ta fram tekniska beräkningar, designförslag och underlag i samband med projektering av nya anläggningsdelar eller byte av utrustning.
  • Genomföra planering, kostnadsberäkning och konstruktionsarbete i projekt.
  • Utveckla gruppens och avdelningens metoder och rutiner.
  • Bidra med teknisk kompetens i projekt och vid upphandling av material samt utrustning.
  • Vara teknisk specialist och support till driftorganisationen på raffinaderiet inom ditt teknikområde.
  • Skapa och uppdatera de standarder och instruktioner som ligger till grund för vårt arbete.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte – vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt med placeringsort Göteborg. Resor i tjänsten kan förekomma.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har relevant ingenjörsutbildning på högskolenivå. Civilingenjörsnivå är meriterande alternativt annan teknisk utbildning kompletterad med lång erfarenhet inom teknikområdet. Du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet av arbete inom projekt och konstruktion samt branscherfarenhet från process- eller offshoreindustri.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas. 

Är det här du?
Vi ser att du är en säkerhetsmedveten person med hög kvalitet på arbetet med förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Vidare är du strukturerad, analytisk och flexibel och trivs med att arbeta med nya spännande idéer och pröva nya arbetsmetoder. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Ekre, Projektchef Mek & Bygg GOR, på telefon 010-450 40 98. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt, men senast den 15 augusti 2022.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

#LI-CB1

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-08-15

Kontaktperson:
Tobias Ekre +46 010-4504098

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här