Projektingenjör/ Projektledare till Preem Göteborg

Vill du arbeta i ett företag med framåtanda och en tydlig inriktning på vår gröna omställning? Då kan du vara rätt medarbetare för Preem! På våra raffinaderier pågår just nu en spännande resa, där våra Projektingenjörer har en viktig uppgift.
Med utgångspunkt från Preems strategier och processer får du en drivande roll, som innebär att du ska planera och driva projekt på Preemraff i Göteborg. Tycker du detta låter som en spännande utmaning, då är det dig vi nu söker!

Jobba för framtiden redan i dag
Projektavdelningens Mek & Byggrupp behöver nu förstärkas med en Projektingenjör/Projektledare. Du kommer att arbeta med våra projekt från projektidé till färdig installation på raffinaderiet, med inriktning mot mekaniska installationer och mark-/byggprojekt. Du kommer att driva, leda, samt delta i projekt. I tjänsten ingår kontakter med såväl interna som externa parter.
Arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innehåller bland annat:
• Projektledning och konstruktionsgranskningar.
• Genomföra projektplanering, kostnadsberäkning, tekniska beräkningar, utredningar och konstruktionsarbete i samband med projektering av nya anläggningsdelar eller byte till ny utrustning.
• Ansvara för projektekonomin i dina projekt och rapportera internt i månatliga prognoser.
• Tillsammans med Inköpsavdelningen driva och ansvara för upphandling av entreprenader, material och utrustningar i projekten.
• Leda och förmedla metoder och rutiner.
• Leda interna och externa kontakter i projekten.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte – vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.
Tjänsten är heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är placerad i Göteborg. Resande i tjänsten kan förekomma.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har relevant ingenjörsutbildning på högskoleingenjörsnivå. Civilingenjörsnivå är meriterande, alternativt annan teknisk utbildning kompletterad med lång erfarenhet inom teknikområdet. Du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet av arbete inom projekt och konstruktion samt branscherfarenhet från process- eller offshoreindustri.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID-handling skall kunna uppvisas.

Är det här du?
Vi ser att du är en säkerhetsmedveten person, har en hög kvalité på arbetet samt förmågan att arbeta självständigt såväl som i grupp. Strukturerad, analytisk och flexibel ser vi är personliga egenskaper som är rätt för tjänsten. Du trivs med att arbeta med nya spännande idéer och pröva nya arbetsmetoder. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niklas Norén, Chef Projektavdelningen, på telefon 010-450 35 34. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt, men senast den 14 oktober 2022.
Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-10-14

Kontaktperson:
Niklas Norén +46 10-450 35 34

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här