Public Affairs Manager till Preem

Redo för en utmaning? Sök då tjänsten som Public Affairs Manager på Preem, Sveriges största drivmedelsföretag på en resa mot klimatneutralitet. Vi söker dig med ett starkt samhällsengagemang och intresse för det privata näringslivets roll i omställningen till ett hållbart samhälle.

Jobba för framtiden redan idag
Som Public Affairs Manager på Preem deltar du aktivt i företagets strategiska arbete, och din primära uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för Preems långsiktiga omställning till ett klimatneutralt företag. Du är en integrerad del i koncernens övergripande kommunikationsarbete och deltar i den dagliga samordningen. Du arbetar även tvärfunktionellt i ett brett kontaktnät som spänner över hela företaget och utanför. Att representera Preem i externa sammanhang viktig del i arbetet.

Du rapporterar till chefen för Communications & Public Affairs, och ingår i ett team med fyra andra kollegor. Tillsamman driver ni Preems kommunikationsarbete gentemot både interna och externa målgrupper. Din roll som Public Affairs Manager ger dig en central roll i arbetet, där du ansvarar för insikter om politik och samhällsutveckling i Sverige och utomlands. Du driver även produktion och projekt kopplade till Preems påverkansagenda.

Preem är inget vanligt oljebolag. Preem arbetar aktivt för att driva omställningen till ett hållbart samhälle och det avspeglar sig i hur vi agerar i samhällsdebatten. Vi agerar transparent och tar alltid en progressiv position som driver branschen och samhället i en hållbar riktning.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort i Stockholm. Vi praktiserar en flexibel arbetsmiljö med goda möjligheter till bland annat hemarbete. Rollen förutsätter dock god tillgänglighet och möjlighet att snabbt, fysiskt infinna sig vid interna och externa sammanhang, både i Stockholm, Västkusten och övriga Sverige. Uppdrag utomlands kan även förekomma.

 Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med flerårig, professionell erfarenhet och god förståelse för påverkansarbete och opinionsbildning. Du är särskilt intresserad av frågor som rör klimat, miljö, transport och industri och har tidigare erfarenhet av professionellt arbete i dessa eller närliggande frågor. Ett upparbetat kontaktnät inom såväl näringsliv, politik och media är ett plus.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom relevant område. Rollen förutsätter även att du har mycket goda kunskaper om Sveriges och EUs politiska system och medielogik. Du behöver även vara väl bevandrad med sociala medier.

Är det här du?

Du är självgående, ansvarsfull och omdömesgill. Du har god stilistisk förmåga och är en vass skribent. Du tycker både om det strategiska arbetet och det operativa. Under kriser tänder du till lite extra.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ludwig Kollberg, Head of Communications & Public Affairs, +46 76 006 77 87

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 5 november 2021.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling ska uppvisas.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2021-11-05

Kontaktperson:
Ludwig Kollberg +46 76 006 77 87

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här