Redovisning - Lagervolym, Stockholm

Vill du ha insyn i Preems varuflöde och affärer med många kontaktytor såväl inom som utanför Preem? Är du också noggrann, har erfarenhet av controlling och trivs i en roll med mycket ansvar då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag  

I rollen ansvarar du för att sammanställa och analysera volymrörelser inom raffinaderierna och depåer. Du ansvar också för rapportering mot myndigheter och internt. Arbetet omfattar bokslutsprocesser i form av månadsbokningar och sammanställning av raffinaderiets produktion. Du arbetar i nära samarbeten med Trading, Shipping, Planning och våra två raffinaderier.   

Rollen är placerad inom Preems varuförsörjning som ansvarar för affärsverksamheten som är knuten till våra oljeraffinaderier och depåsystem. I ditt team som tillhör Backoffice inom Physical Management är ni 11 stycken som bland annat ansvar för fakturering, lagersaldon och lagerhållning.

Du kommer bla. att arbeta med:

  • Sammanställningar av Preems lager av råvaror och produkter
  • Myndighetsrapporter och hållbarhetsrapportering enligt ISCC-krav
  • Avstämningar av Preems fysiska lager av råvara och produkt - på raffinaderier, depå och under transport
  • Sammanställning och rapportering av förnybar andel i produkter
  • Avstämning produktionsvolymer

Du rapporterar till chefen för Backoffice Physical Management. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
Högskoleutbildning inom ekonomi/redovisning eller motsvarande erfarenhet. Du ska ha arbetat med redovisningsfrågor, avstämningar och utredningar, gärna med erfarenhet från större företag med komplexa flöden. Vi ser att erfarenhet av Controlling är nödvändigt.

Du behöver god datakunskap inom Officepaketet, speciellt Excel, samt ha en förmåga att lätt sätta dig in i olika datasystem och förstå dataflöde mellan system. Du måste vara van att hantera stora datamängder; sammanställa och jämföra data.

Meriterande om du har god kunskap om Preems affär, d.v.s. flödet råvara – produkt – kund. Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal och skrift då båda språken förekommer i arbetet.  

Är det här du?

Du har god social kompetens och trivs med att samarbeta med många olika delar inom bolaget eftersom Backoffice sammanställer arbetet från många avdelningar. För att lyckas i rollen bör du vara strukturerad och noggrann, med en förmåga att prioritera om och lösa uppgifter i annan ordning om så behövs. Arbetet utförs i bokslutsflödet och det är viktigt att agera fokuserat och lugnt även under tidspress.

Som person är du proaktiv och initiativrik och en stabil person inom gruppen som är engagerad i såväl sitt eget som gruppens arbete.                                                                                                          

Ansökan

Intervjuer kommer att ske efter semestern och löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev gärna så snart som möjligt senast den 15 september 2019.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 #LI

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-09-15

Kontaktperson:

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här