Redovisningsekonom Financial Control

Redovisningsekonom till Preem i Stockholm

Har du en gedigen erfarenhet inom redovisning och är van att arbeta projektbaserat? Är du noggrann, strukturerad och har en förmåga att förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt? Vill du jobba på ett företag med miljö och hållbarhet högt upp på agendan? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Preems vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Det ställer höga krav på hela organisationen, däribland på Financial Control som ska leverera kvalitetssäkrade bokslut i juridisk person och utveckla processer bl. a för att stötta Preems strategier kring internationell expansion och hållbarhet. Preem arbetar i ett ERP-system vilket ställer högre krav på masterdata och förståelse för end-to-end processer.

I rollen som redovisningsekonom ska du kunna stötta i redovisningsspecifika frågor samt ansvara för delar av rapporteringen utifrån ett legalt perspektiv. Du ska kunna driva processer inom ditt område både internt i organisationen och externt.

I rollen arbetar du i huvudsak med att:
• Arbete med löpande redovisning, periodiseringar, bokslut, avstämningar samt andra förekommande arbetsuppgifter inom redovisning.
• Vara delaktig i månads- och årsbokslut
• Stötta avdelningen och verksamheten i komplexa redovisningsfrågor
• Utföra finansiella analyser
• Vara drivande i projekt som syftar till att förbättra arbetsprocesser och affärssystem som påverkar redovisningen
• Hålla sig uppdaterad på regelverk för redovisning (K3 mm) för att leda verksamheten i att efterleva dessa och säkerställa god redovisningssed

Du rapporterar till Chef Financial Control och blir del av ett team på sex personer.
Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.
Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år och är på heltid. Rollen är placerad på Preems fina kontor i Stadshagen där hybridarbete tillämpas.

Har du den här bakgrunden?
• Du är civilekonom eller har motsvarande utbildning
• Du har 5-10 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
• Erfarenhet från komplexa analyser i BI och excel
• Du har vana av att arbeta projektbaserat
• Du har erfarenhet från större bolag, och gärna erfarenhet av stora komplexa flöden
• Du har erfarenhet av och är självständig samt drivande i årsbokslut
• Vi ser gärna att du har erfarenhet från ERP-system och framförallt M3
• Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.
Är det här du?

Som person är du noggrann, strukturerad och positiv. Du har en förmåga att se helheten utan att missa detaljerna. Du är prestigelös och trivs i en kultur där man hjälper varandra och du har en förmåga att förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt. Vidare är du självgående och drivande samt ser vad som behöver göras, du håller dina deadlines och vill bidra till att effektivisera både arbete och processer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lisbeth Östman Piuva, Chef Financial Control, tel. 010-450 18 81.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 31 oktober 2022.
Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2022-10-31

Kontaktperson:
Lisbeth Östman Piuva +46 10 450 1881

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här