Redovisningsekonom till Kundreskontra, Stockholm

Vill du vara en del av ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Vill du utvecklas i en roll som redovisningsekonom? Trivs du i en spännande och föränderlig miljö och vill du vara med och påverka? Då kan du vara den vi söker!

 

Jobba för framtiden redan idag

Vi söker en redovisningsekonom till gruppen Kundreskontra som ingår i Preems ekonomiavdelning och tillhör enheten Redovisning.
Gruppens huvudsakliga ansvarsområden är att se till att Preem ska få betalt av sina kunder i tid samt att ge god service till Preems kunder. Gruppen arbetar bland annat med fakturering, bokföring, reservationer och att registrera inbetalningar. Gruppen ansvarar även för Preems factoringtjänst till återförsäljare.

Du blir den av en grupp som idag består av 9 medarbetare och du kommer att rapportera till gruppchefen för Kundreskontra.


Generella ansvarsområden:

- Ansvara för att bokföring och avstämning sker på ett korrekt sätt och att reskontrasystemen kontinuerligt följs upp och analyseras
- Samarbete med bl.a de affärsdrivande affärsområdena
- Samarbete med Preems inkassobyrå
- Hantera krav och påminnelser avseende kundfakturor
- Telefonkontakt med kunder och återförsäljare

 
Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.


Tjänsten är på heltid och tillsvidare med placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden? 

  • Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
  • Arbetslivserfarenhet av Kundreskontraarbete
  • Intresse av kunder och affärer
  • Behärska Officepaketet och framförallt Excel väl
  • Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av M3 och WM-Card
  • Det är en fördel om du har jobbat inom ekonomi i en större organisation med en komplex systemmiljö.

 
Är det här du?

I rollen som redovisningsekonom behöver du vara noggrann och strukturerad. Som person är du målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar, samtidigt är du flexibel och van vid en föränderlig arbetsmiljö. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Ta reda på mer!


Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gunilla Åsberg, Gruppchef, tel 070-523 20 20.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 2 april 2019.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 #LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-04-02

Kontaktperson:
Gunilla Åsberg +46 70 523 20 20

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här