Redovisningsekonom till Leverantörsreskontran, visstid, Stockholm

Vill du utvecklas i en roll som redovisningsekonom? Vill du vara en del av ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Trivs du i en spännande och föränderlig miljö och vill du vara med och påverka? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Avdelningen Leverantörsreskontra ingår i Preems ekonomiavdelning. Du blir del av en grupp som idag består av nio medarbetare och du kommer att rapportera till avdelningschefen för Leverantörsreskontra.

Gruppens huvudsakliga ansvarsområden är att se till att Preem ska betala sina leverantörsfakturor i tid samt att ge god service till Preems interna kunder samt leverantörer. Gruppen arbetar bland annat med hantering av leverantörsfakturor, matchning av fakturor, bokföring, reservationer och att registrera betalningar. 

Generella ansvarsområden:

  • Ansvara för att bokföring och avstämning sker på ett korrekt sätt och att reskontrasystemen kontinuerligt följs upp och analyseras
  • Samarbete med bl.a. de affärsdrivande affärsområdena och inköp
  •  Hantera fakturascanningsflödet
  •  Registrera fakturor och matcha fakturor mot inköpsorder
  •  Hantera krav och påminnelser
  • Stämma av moms dvs att inga felbokningar skett på momskontona och att alla fakturor bokats med rätt moms
  •  Hantera Preems ABs attestregister
  •  Hantera Preem Norges A/S leverantörsfakturor i Visma Business
  • Stödja och utbilda verksamheten i hantering och redovisning av leverantörsfakturor
  • Betalning och kontering av fakturor

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och visstidsanställning 1 augusti 2021 till 31 augusti 2022 med placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

• Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi

• Arbetslivserfarenhet av Leverantörs- och/eller kundreskontraarbete

• Goda kunskaper inom redovisning

• Behärska Officepaketet och framförallt Excel väl

• Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system

• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet

Är det här du?

I rollen som redovisningsekonom behöver du vara noggrann och strukturerad. Som person är du målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar, samtidigt är du flexibel och van vid en föränderlig arbetsmiljö. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Monika Klingberg på 010-450 1093.  Skicka  in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 28 Augusti 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2021-08-28

Kontaktperson:
Monika Klingberg +46 10 450 1093

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här