Riskingenjör/Säkerhetsspecialist till Preems raffinaderi i Göteborg

Till vår Säkerhetsavdelning söker vi nu en Riskingenjör/Säkerhetsspecialist, som ska arbeta för vårt raffinaderi i Göteborg. Preems koncerngemensamma Safetyavdelning utgör en stödfunktion inom områdena processäkerhet och arbetsmiljö för raffinaderierna i Lysekil och Göteborg, depåverksamheten runtom i landet och övriga verksamheter.

Som Riskingenjör/Säkerhetsspecialist hos oss kommer du att inom området processäkerhet:
• Genomföra och sammanställa utredningar och rapporter såväl internt som externt, till myndigheter och andra intressenter
• Leda och delta i riskanalyser och andra säkerhetsrelaterade granskningar (Hazop, SIL etc)
• Leda och delta i investeringsprojekt
• Utfärda och underhålla rutiner och instruktioner samt tekniska specifikationer
• Planera och genomföra interna utbildningar
• Ansvara för omvärldsbevakning avseende lagstiftning, branschstandarder, trender, samt externa händelser
• Bevaka avvikelserapporteringen, analysera avvikelsestatistiken, samt initiera och driva åtgärder för förbättrad processäkerhet
• Vara rådgivande expert åt verksamheten, framförallt i frågor som rör processäkerhet samt brand- och explosionsrisker.
Arbetsuppgifterna utförs i första hand för Preemraff Göteborg men vissa arbetsuppgifter görs för hela Preem. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid, förlagd till dagtid.
B-körkort är ett krav.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som är civilingenjör i kemiteknik, riskhantering eller innehar motsvarande kompetensnivå. Vi tror att du har ett flertal års erfarenhet av arbete inom processindustrin, t.ex. som processingenjör, produktionsingenjör, säkerhetsspecialist eller i liknande befattning. Befattningen är senior, men med rätt kompetens, egenskaper och vilja kan även du som är tidigt i karriären vara aktuell. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Som person är du ansvarstagande, självgående och analytisk. Rollen medför en hög grad av samverkan inom organisationen och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och är strukturerad i ditt arbetssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Lind, Avdelningschef, tel 010-450 41 66.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 24 november 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-11-24

Kontaktperson:
Charlotte Lind +46 10-4504166

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här