Säkerhetsspecialist

Trivs du att arbeta med processäkerhet på en arbetsplats där säkerhet kommer först? Vill du vara med och påverka och driva arbetet inom risk och säkerhet framåt? Då kan du vara den Riskingenjör/Säkerhetsspecialist vi söker.

Jobba för framtiden redan i dag

Som Riskingenjör/Säkerhetsspecialist hos oss på Preem kommer du att få jobba både operativt och strategiskt med säkerhetsfrågor. Du fungerar som rådgivande expert åt verksamheten, framförallt i frågor som rör processäkerhet samt brand- och explosionsrisker. Vidare ingår uppgifter så som:

  • Leda och delta i riskanalyser och andra säkerhetsrelaterade granskningar
  • Leda och delta i utvecklingsprojekt
  • Genomföra och sammanställa utredningar och rapporter internt och externt
  • Förbättra rutiner, instruktioner och tekniska specifikationer
  • Planera och genomföra interna utbildningar
  • Ansvara för omvärldsbevakning
  • Driva åtgärder för förbättrad processäkerhet
  • Ansvara för avvikelsehantering

 

Rollen är placerad på Preemraff Göteborg men resor till vårt raffinaderi i Lysekil förekommer, varav B-körkort är ett krav.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en bakgrund som ingenjör i kemiteknik, riskhantering eller med motsvarande kompetensnivå, samt några års erfarenhet av likvärdig roll inom processindustrin. Du kan tidigare ha jobbat som processingenjör, produktionsingenjör, säkerhetsspecialist/processäkerhetsingenjör eller i liknande befattning.

Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Som person är du ansvarstagande, självgående och har ett strukturerat och analytiskt arbetssätt. Rollen medför en hög grad av samverkan inom organisationen och det är därför viktigt att du har lätt för att skapa kontakter.


Ta reda på mer!
I den här rekryteringen samarbetar Preem AB med Jefferson Wells. Ansökan görs genom att klicka på länken i annonsen på www.jeffersonwells.se

Skicka in din ansökan omgående då vi jobbar med löpande urval. Dock senast 27 maj.
Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-05-27

Kontaktperson:

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Svensson, 044-203871, linda.svensson@jeffersonwells.s


Ansök här