Senior Business Controller Hållbar Utveckling & Staber till Preem, Stockholm

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Har du erfarenhet av och ett genuint intresse för finansiell planering, uppföljning, rapportering och analys? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan i dag

Vi söker en Business Controller till avdelningen Controlling Stab. Din roll kommer i första hand vara att stödja Hållbar Utveckling och ett antal stabsfunktioner med finansiell planering, kostnadsanalys och måluppföljning. Du kommer bli del av en grupp om fem personer och du rapporterar till Chef Controlling Stab. Du planerar självständigt din tid, tar de kontakter och samlar den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. På Preem får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse.

Beskrivning av tjänsten
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Ansvara för delar av den finansiella planeringen, bestående av rullande prognoser samt affärs- och strategiplan
• Ansvara för delar av den löpande resultatrapporteringen och analys av utfallet
• Agera stöd till ledningsgrupper i ekonomiska frågor
• Medverka vid utveckling av processer och rutiner med fokus på att förbättra styrning och öka kostnadseffektivitet
• Ad hoc-projekt

Har du den här bakgrunden?
• Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
• Ett par års erfarenhet som affärscontroller
• Erfarenhet av arbete i BI verktyg
• Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
• Erfarenhet av arbete med projekt är meriterande
• Goda kunskaper inom redovisning
• Goda kunskaper inom svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt då båda språken krävs i det dagliga arbetet

Är det här du?
Du är prestigelös och kommunikativ med fallenhet för att samarbeta. Du trivs med att ha en viktig roll med många kontaktytor i det dagliga arbetet där du förväntas skapa och underhålla goda relationer i verksamheten. Du är pedagogisk och kan prata ekonomi med icke-ekonomer. Som Business Controller är du noggrann, analytiskt lagd och ser olika samband. Du arbetar strukturerat och proaktivt, håller deadlines, tar egna initiativ och uppskattar ett arbete med frihet under ansvar.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christer Tärndal, avdelningschef Controlling Staber. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Ansök senast 19 februari 2023.

Välkommen med din ansökan.

Fackliga kontaktpersoner:
https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-02-19

Kontaktperson:
Christer Tärndal +46 10-450 1392

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här