Senior Business Controller, Preem Stockholm

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Har du erfarenhet av och ett genuint intresse för affärsuppföljning, rapportering och analys och vill vara coachande och stödja för  såväl ledningsgrupper som chefer och medarbetare?

Jobba för framtiden redan i dag

Som Senior Business controller  kommer du att arbeta nära ledningsgruppen för Depot Management och vara ansvarig Business Controller för sektionen. I rollen kommer du ständigt förbättra och effektivisera resultat- och affärsuppföljningen för sektionen. Det här är en arbetsplats där du utmanas, agerar i en trevlig miljö med kompetenta och engagerade kollegor. Du kommer sitta på huvudkontoret i trevliga lokaler på Warfvinges väg 45 i Stadshagen. Känner du igen dig i detta kan du vara den vi söker!

Du planerar självständigt  din tid, ta de kontakter och samla den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Du kommer tillhöra avdelningen Controlling Varuförsörjning & Raffinering (VFR) under Ekonomi & Finans. Här får du vara den främsta kontaktpersonen från Controlling gentemot Depot Management samt övriga delar av affärsområdet Supply & Trading. Du kommer ingå i ett team vilket ger möjligheten till ett nära samarbete och att få vara back up till de övriga kollegorna inom avdelningen. Du kommer ansvara för finansiella rapportering och måluppföljning för framförallt Depot Management, men även medverka vid framtagandet av verksamhetsplaner och business case. Du kommer att representera sektionen utifrån ett controllerperspektiv i koncerngemensamma ekonomifrågor och processer. Du kommer även få hantera investeringsuppföljning och CAPEX- redovisning för affärsområdet Supply & Trading.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?

För att passa för tjänsten behöver du ha: 

  • Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
  • Minst 5 års erfarenhet från controlling eller motsvarande
  • Erfarenhet av redovisning eller financial controlling
  • Erfarenhet av att ha arbetat med något BI verktyg
  • Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
  • Goda kunskaper inom svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt då båda språken krävs i det dagliga arbetet

Är det här du?

Som Preems nästa kollega är du pedagogisk och kommunikativ med fallenhet för samarbeta.  Du kommer att ha en viktig roll med många kontaktytor i det dagliga arbetet och där du förväntas skapa samt underhålla goda relationer i verksamheten. Du behöver därför tycka om och vara bra på att samarbeta samt kommunicera med andra. Som Business Controller förväntas du vara analytiskt lagd och se olika samband samt vara noggrann. För att passa in i rollen och på Preem så är du förändringsbenägen och flexibel för att kunna möta framtidens möjligheter.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Charlotte Umunna via charlotte.umunna@amendo.se. Urval och intervjuer sker löpande.  För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Fackliga kontaktpersoner: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-08-31

Kontaktperson:

Rekyrteringskonsult Charlotte Umunna via charlotte.umunna@amendo.se,
08- 611 51 09 eller 
076-777 51 08

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här