Senior Business Controller Supply och Refining, Stockholm


 Är du redo för en ny utmaning som Business Controller?
 Har du erfarenhet av och ett genuint intresse för affärsuppföljning, rapportering och analys? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan i dag
Vi söker en senior Business Controller till avdelningen Controlling Supply & Refining. Din roll kommer i första hand vara att stödja Trading och Planning & Optimizing med finansiell planering, kostnadsanalys och måluppföljning. Du kommer bli del av en avdelning om 6 personer inklusive chef och du rapporterar till Chef Controlling Supply & Refining. Du planerar självständigt din tid, tar de kontakter och samlar den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna.

Om uppdragsgivaren
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. På Preem får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Preem är en arbetsplats där medarbetarna trivs. Preem kom på andra plats i Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare. https://universumglobal.com/se/sveriges-basta-arbetsgivare-2017/

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse.

Beskrivning av tjänsten
Ansvar & Befogenheter - Vara främsta kontaktperson från Controlling gentemot Trading och Planning & Optimizing samt övriga delar av Preem angående frågor relaterade till resultatet för Supply & Refining och ta relevanta beslut för att förbättra uppföljningen inom detta område. - Ansvarar för uppföljning, analys och rapportering av resultatet för Supply & Refining med fokus på sektionerna Trading och Planning & Optimizing. - På ett aktivt sätt hålla sig uppdaterad och delta i sektion Controllings processer och utveckling samt bidra med förbättringar inom sektionens arbete

Arbetsuppgifter

 • Månadsrapportering inklusive diverse bokslutsrelaterade uppgifter samt måluppföljning och avvikelseanalys.
 • Ständigt förbättra och effektivisera Controlling för Supply & Refining
 • Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av styrelseprognoser, affärsplan och strategiplan
 •  Agera rådgivare i relevanta ekonomiska frågor för kontaktytor inom Supply & Refining
 • Ad hoc analyser kopplade till finansiella arbetsmoment inom ansvarsområdet
 • Som superuser för BI säkerställa funktionalitet och innehåll i BI-portalen och BI-kuber
 • Göra presentationsmaterial för arbetsuppgifterna ovan
 • Vara en aktiv del av Controlling, arbeta för sektionens utveckling genom att delta och bidra på möten, konferenser och i övrigt utveckla ekonomistyrningen på Preem.

Vem är du?

 •  Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
 • Goda kunskaper inom svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt
 •  Minst 5 års erfarenhet från Controlling eller motsvarande
 • Erfarenhet från ERP- och BI system

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara förändringsorienterad och lyhörd för verksamhetens behov. Du är initiativtagande, proaktiv, analytisk och noggrann. Vidare trivs med att arbeta både enskilt och i grupp.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-05-30

Kontaktperson:

Anders Zetterlund:
08-410 388 60

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här