Senior Inköpare inriktning projekt till Preemraff

Vill Du vara med på resan mot vår vision, ”Preem leder omvandlingen mot ett hållbart samhälle”? Är Du en driven och kommunikativ inköpare med flera års erfarenhet av komplexa upphandlingar? Drivs Du av att leda och slutföra affärsprocesser? Då har vi rollen för dig!

Jobba för framtiden redan idag
Som Senior Inköpare hos oss kommer Du att arbeta i våra projekt med fokus på nya råvaror och teknologier för att producera framtidens produkter. Här kommer Du att verka inom ett brett spännande område, där Du får arbeta med både interna och externa kontaktytor

I dina arbetsuppgifter ingår det att:
• Utforma och genomföra inköpsstrategier för aktuella projekt inom det förnybara området.
• Tillsammans med projektet hantera upphandlingar och upprätta avtal för att uppnå den totalekonomiska bästa lösningen för Preem enligt våra riktlinjer.
• Utföra leverantörsbedömningar som stödjer företagets strategier.
• Omvärldsbevaka, exempelvis som marknads- och produktkännedom samt utveckling inom området.
• Etablera hållbara interna- och externa relationer.
• Informera och samverka med berörda verksamhetsrepresentanter.
• Koordinera övriga inköpsinsatser inom projektet.


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems raffinaderi i Göteborg eller Lysekil. Resor mellan våra två raffinaderier är vanligt förekommande. Du kommer tillhöra Preemraffs Inköpsavdelning, som idag består av 10 medarbetare.

Har du den här bakgrunden?
Vi ser att Du som söker bör ha en universitets- eller högskoleutbildning, inriktning; ekonomi, inköp, teknik eller juridik.
Du som söker tjänsten ska ha en gedigen erfarenhet av inköpsarbete, internationella och komplexa upphandlingar i projekt samt förhandlingsvana. Erfarenhet av petrokemi/processindustri är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Då vi arbetar i olika datasystem behöver du ha vana att arbeta i PC miljö med samtliga Office program.

Är det här du?
Vi ser att Du som person har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i projekt. Har förmåga att skapa goda kontakter och kommunicerar på ett professionellt och tydligt sätt. Du har hög moral och affärsetiskt tänkande, vill hitta den bästa lösningen för Preem.
Då det inom det förnybara området sker en snabb utveckling, bör Du vara flexibel och trivs med snabba omställningar, men även arbeta långsiktigt och strukturerat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Madelene Ekvall, Inköpschef Preemraff på tel: 010-450 42 23. Skicka in din ansökan snarast, dock senast den 1:e mars 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg; Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2019-03-01

Kontaktperson:
Madelene Ekvall +46 10 450 42 23

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här