Senior Projektingenjör Instrument & Analys, El & Instrumentgruppen, Göteborg

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling?

​Vill du arbeta i ett företag med stor framåtanda och optimism? Då kan du vara rätt medarbetare för Preem! Våra raffinaderier växer med flera spännande projekt i utveckling mot omställningen till ökad fossilfri produktion.
Med utgångspunkt från Preems strategier och processer får du en drivande roll, som innebär att du ska driva och planera projekt på Preemraff i Göteborg.

Jobba för framtiden redan i dag

El- och Instrumentprojektgruppen behöver nu förstärkas med ytterligare en projektingenjör. Du kommer att arbeta med våra projekt från projektidé till färdig installation på raffinaderiet med inriktning mot el och instrumentering med huvudfokus på instrument- och analysanläggningar. Du kommer att driva, leda samt delta i projekt. I tjänsten ingår även mycket kontakter med såväl interna som externa parter.

Arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innehåller bland annat:

 • Projektledning och konstruktionsgranskningar.
 • Vara teknisk specialist och vara support till driftorganisationen på raffinaderiet inom ditt teknikområde.
 • Genomföra projektplanering, kostnadsberäkning, tekniska beräkningar, utredningar och konstruktionsarbete i samband med projektering av nya anläggningsdelar eller byte till ny utrustning.
 • Ansvara för den tekniska delen i upphandling av entreprenader, material och utrustningar i samband med projekt.
 • Leda och förmedla metoder och rutiner.
 • Leda interna och externa kontakter i projekten.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på Preems raffinaderi i Göteborg.

Har du den här bakgrunden?

 • Högskoleutbildning med inriktning mot Elingenjör, alternativt annan teknisk utbildning kompletterad med lång erfarenhet inom teknikområdet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Civilingenjörsutbildning är meriterande.
 • Du ska ha minst 5 års erfarenhet ifrån liknande arbeten inom projekt eller konstruktion samt erfarenhet ifrån processindustrin.
 • Goda kunskaper om ekonomi och budgetarbete.
 • Administrativ fallenhet.
 • Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska.

Är det här du:

Som person vill vi att du är säkerhetsmedveten, har hög kvalité på arbetet samt förmåga att jobba såväl självständigt som i grupp. Noggrann, strukturerad och flexibel tror vi är personliga egenskaper som är rätt för tjänsten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Martin Källerfelt Projektchef GOR 010-450 42 16. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 12 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner/

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-08-12

Kontaktperson:
Martin Källerfelt +46 010-450 42 16

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här