Skiftgående Laboratorietekniker till Göteborg

Drivs du av att med noggranna metoder säkerställa kvaliteten på de analyser du utför? Söker du ett arbete där du ges möjlighet att utvecklas och bli bättre på analysarbete? Då är du den vi söker!


Jobba för framtiden redan idag

På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig analysera samtliga förekommande prover som finns på raffinaderiet. Som Laboratorietekniker har du en viktig roll i det dagliga samarbetet mellan process och produktion.

Laboratoriet består av 17 personer, varav åtta är skiftgående. Skiftgången innebär kontinuerligt treskift fördelat på fem skiftlag. Arbetet består av analyser i laboratoriets olika delar; olja, vatten och GC (gaskromatografi). Vid delen för oljeanalys analyseras processprover, in- och utlastningsprover, tankprover och andra prover av kolväten. Vid delen för vattenanalys utförs kontroller av processvatten och vatten från reningsverket, det sistnämnda i enlighet med villkor i miljötillstånd. Vid GC utförs analyser av LPG (liquefied petroleum gas), gasprover från processen och import-/exportprover. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom

kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Tjänsten ska tillsättas omgående och innebär skiftgång, men arbete på dagtid förekommer.

Tjänsten är ett heltidsvikariat t.o.m. 30 september 2018.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har, eller studerar, eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemi eller liknande. Alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet från operativt laboratoriearbete samt erfarenhet från process-eller industrilaboratorium är starkt meriterande. Högst värderas laboratorieanalys av petroleumprodukter, kunskap om GC samt ackrediterad vattenanalys. Då skiftgång kan vara en utmaning är tidigare erfarenhet från skiftarbete en stor fördel. Vi förutsätter att du bor inom pendlingsavstånd, har körkort och tillgång till bil för transport till och från raffinaderiet.

Är det här du?

Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är metodisk och systematisk och har erfarenhet av att läsa och förstå instruktioner och metoder. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten på sikt innebär eget arbete på laboratoriet bör du vara handlingskraftig och trivas med att fatta egna beslut.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Harald Jeppsson, Laboratoriechef, tel 010 – 450 41 32 eller 073 – 633 61 32.

Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 2 juli 2017 till jobb@preem.se. Märk din ansökan ”Skiftgående laboratorietekniker GOR”.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2017-07-02

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Harald Jeppsson,
tel 010-450 41 32

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här