Skiftgående Laboratorietekniker till Preemraff i Göteborg

Vill du jobba som Laboratorietekniker och känner ett driv i att utveckla och ta Preem in på nya vägar? Drivs du av att med noggranna metoder säkerställa kvaliteten på de analyser du utför?  Trivs du med omväxlande arbetssätt med olika tekniker och dagliga kontakter mellan avdelningar? Söker du ett arbete där du ges möjlighet att utvecklas och bli bättre på analysarbete? Då kan du vara den medarbetare till laboratoriet på Preems raffinaderi i Göteborg vi nu söker!

Jobba för framtiden redan idag

På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig analysera samtliga förekommande prover som finns på raffinaderiet. Som Laboratorietekniker har du en viktig roll i samarbetet mellan process och produktion.

På laboratoriet arbetar idag 20 personer, varav tio tjänster är skiftgående. Skiftgången innebär kontinuerligt tre-skift fördelat på fem skiftlag. Vardagar arbetar vi i tre pass: förmiddag, eftermiddag och natt. Lördagar och söndagar är uppdelade på 12 hrs pass. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av rutinuppgifter och rutinanalyser i laboratoriets alla delar som; olja, vatten och gas samt arbeta med tekniker såsom HPLC, GC, NIR, fysikaliska analyser såsom köldegenskaper, destillation, flampunkt mm och våtkemiska analyser som titreringar.

Arbetet kräver även mycket god IT vana då vi jobbar i flera olika system. Utöver detta inår att ha kontinuerlig kontakt med andra avdelningar i kvalitetsuppföljningssyften och problemlösning för att säkerställa kvaliteten i raffinaderiets processer, in och utlastningar samt utfärdande och kontroll av CQn.

Kvalitet och säkerhet är nyckelord i vår dagliga verksamhet. Vi jobbar tillsammans för att kontinuerligt förbättra vårt arbete och vår arbetsmiljö där allas bidrag är viktigt. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025 för ett antal analyse och Preem ISO certifierat vilket avspeglar sig i vårt kvalitetsarbete.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och är en tillsvidareanställning. Tjänsten är skiftgående, men dagtidsarbete kan förekomma. 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har minst eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemi eller liknande och har ett starkt intresse för analytisk kemi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet från operativt laboratoriearbete samt erfarenhet från process- eller industrilaboratorium är starkt meriterande.

Är det här du?

Du är metodisk och systematisk och har erfarenhet av att läsa och förstå instruktioner och metoder samt vana av att arbeta i parallella system. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten innebär eget arbete på laboratoriet bör du vara handlingskraftig, flexibel och trivas med att fatta egna beslut. Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Poloni, Laboratoriechef, tel. 010-450 40 68.

Intervjuer kommer att ske löpande, så ansök redan idag! Dock senast den 31 januari 2022 vill vi ha din ansökan med cv och personligt brev.  

 

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2022-01-31

Kontaktperson:
Ann Poloni +46 (0)10-450 40 68

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här