Skiftgående laboratorietekniker till Preems raffinaderi i Göteborg

Skiftgående laboratorietekniker till Preems raffinaderi i Göteborg

Vill du jobba som laboratorietekniker och känner ett starkt driv i att utveckla och ta Preem in på nya vägar? Drivs du av att med noggranna metoder säkerställa kvaliteten på de analyser du utför? Söker du ett arbete där du ges möjlighet att utvecklas och bli bättre på analysarbete?

Nu söker vi en medarbetare till laboratoriet på Preems raffinaderi i Göteborg. Tjänsten ska tillsättas omgående och innebär skiftgång, men arbete på dagtid kan förekommer.

Jobba för framtiden redan idag

På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig analysera samtliga förekommande prover som finns på raffinaderiet. Som Laboratorietekniker har du en viktig roll i det dagliga samarbetet mellan process och produktion.

Laboratoriet består av 19 personer, varav tio är skiftgående. Skiftgången innebär kontinuerligt treskift fördelat på fem skiftlag. Där du tillsammans med en kollega bildar ett skiftpar.
Arbetet består av analyser i laboratoriets alla delar; olja, vatten och gas.
Du kommer dagligen att jobba med många tekniker på labbet. Såsom HPLC, GC, NIR, Köldegenskaper, titreringar och mycket mer.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid förlagt på skift.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har, eller studerar, eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemi eller liknande. Alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet från operativt laboratoriearbete samt erfarenhet från process-eller industrilaboratorium är starkt meriterande.
Högst värderas laboratorieanalys av petroleumprodukter, kunskap om GC samt ackrediterade vattenanalyser.

Är det här du?

Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är metodisk och systematisk och har erfarenhet av att läsa och förstå instruktioner och metoder. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten på sikt innebär eget arbete på laboratoriet bör du vara handlingskraftig och trivas med att fatta egna beslut.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Harald Jeppsson, Laboratoriechef, tel. 010–4504132.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 24 november 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 #LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-11-24

Kontaktperson:
Harald Jeppsson +46 10-450 41 32

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här