Sommarjobb Leveranskoordinator, Stockholm

Vill du sommarjobba på ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Är du strukturerad, noggrann och har lätt för att samarbeta? Då kan du vara den vi söker i sommar!


Jobba för framtiden redan idag

Inom affärsområdet Varuförsörjning (VF) arbetar idag ca 120 personer. VF ansvarar för affärsverksamheten knuten till våra två oljeraffinaderier och depåsystem. I affärsområdet ingår enheterna Trading, Physical Management, Depå & Distribution och Controlling. Physical Management består i sin tur av avdelningarna, Operation, Shipping och Planning. När en affär genomförts av Trading sker, de ofta internationella, kontakterna i affärskedjan till stor del inom Operations som därmed har en koordinerande roll mellan kunder, leverantörer, raffinaderier och rederier.

 

Rollen som leveranskoordinator innebär att verkställa affärer (fartygslaster) efter att Tradingsektionen slutit kontrakt. Det innebär att ansvara för att avtalet fullföljs med rätt vara till rätt plats i rätt tid och med rätt pris inklusive tillhörande internationell dokumenthantering. Dokumenten omfattar såväl sjöfraktsdokument som åtaganden om finansiell säkerhet. Arbetet innebär prioriteringar och snabba beslut. Ändras en förutsättning i kedjan krävs det ofta snabba åtgärder för att lösa uppgiften.

 

Du kommer att ingå i en grupp som består av 9 medarbetare och du rapporterar till chefen för Operations.

 

Bland arbetsuppgifterna ingår:

  • Kontakt med nationella och internationella kunder, inspektörer, agenter samt raffinaderierna i syfte att koordinera (helhet & detaljer) leveranserna (försäljningar och inköp) från/till raffinaderierna.
  • Skicka och ta emot instruktioner till lab. (specifikationer och metoder) och agenter (fartyg) i enlighet med uppgjorda avtal.
  • Uppdatera affärssystemen till grund för finansiell information.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

 

Tjänsten är på heltid och är tidsbegränsad under perioden mitten av maj till mitten av augusti 2019. Placering i Stockholm. Du behöver delvis vara tillgänglig efter kontorstid.

 

Har du den här bakgrunden?

Du som söker har en utbildning inom sjöfart, logistik eller ekonomi. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

 

Är det här du?

För att lyckas i rollen som leveranskoordinator bör du vara strukturerad och noggrann. Arbetet medför många externa och interna kontakter varför viktiga egenskaper är god samarbets- och kommunikationsförmåga. Då arbetet stundtals är svårt att planera är det viktigt att agera fokuserat och lugnt även under tidspress.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om sommarjobbet är du välkommen att kontakta Anna Karin Klinthäll, Avdelningschef, 010-450 16 69.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 24 mars 2019. För att söka sommarjobbet, följ anvisad länk. När du klickat på ”Skicka” får du en bekräftelse på mottagen ansökan. Har du frågor om rekryteringsprocessen eller stöter på tekniska problem med din ansökan, kontakta sommarjobb@preem.se.  

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-03-24

Kontaktperson:
Anna Karin Klinthäll +46 10 450 1669

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här