Sommarjobb redovisningsekonom Kundreskontra till Preem i Stockholm

Vill du sommarjobba på ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Vill du utvecklas i en roll som redovisningsekonom? Trivs du i en spännande och föränderlig miljö och vill du vara med och påverka? Då kan du vara den vi söker i sommar!

Jobba för framtiden redan idag

I sommar söker vi en redovisningsekonom till gruppen Kundreskontra som ingår i Preems finansavdelning.
Avdelningens huvudsakliga ansvarsområden är att se till att Preem ska få betalt av sina kunder i tid samt att ge god service till Preems kunder. Avdelningen arbetar bland annat med fakturering, bokföring, reservationer och att registrera inbetalningar. Avdelningen ansvarar även för Preems factoringtjänst till återförsäljare.
Exempel på arbetsuppgifter är:
• Ansvara för att bokföring och avstämning sker på ett korrekt sätt och att reskontrasystemen kontinuerligt följs upp och analyseras
• Identifiera och placera inkommande betalningar
• Samarbete med bl.a de affärsdrivande affärsområdena
• Samarbete med Preems inkassobyrå
• Hantera krav och påminnelser avseende kundfakturor
• Telefonkontakt med kunder och återförsäljare.

Du blir den av en grupp som idag består av 5 medarbetare och du kommer att rapportera till avdelningschefen för Kundreskontra.
Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad under perioden 12 juni och upp till tre månader framåt 2023, med möjlighet till förlängning. Placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

• Avslutar dina studier under året och tar en högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
• Behärska Officepaketet och framförallt Excel väl
• Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
• Intresse av kunder och affärer
• Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av kundreskontraarbete samt erfarenhet av systemen M3, Visma och PP360 (WM-Card).

Är det här du?
I rollen som redovisningsekonom behöver du vara noggrann och strukturerad. Som person är du målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar, samtidigt är du flexibel och van vid en föränderlig arbetsmiljö. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om sommarjobbet är du välkommen att kontakta Markus Saarikoski, avdelningschef, tel 076-134 8739.
Intervjuer kommer att ske löpande och sommarjobbet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 30 April 2023.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-04-30

Kontaktperson:
Markus Saarikoski +46 76-134 87 39

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här