Sommarjobb redovisningsekonom Leverantörsreskontra till Preem i Stockholm

Vill du sommarjobba på ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Vill du utvecklas i en roll som redovisningsekonom? Trivs du i en spännande och föränderlig miljö och vill du vara med och påverka? Då kan du vara den vi söker i sommar!

Jobba för framtiden redan idag

I sommar söker vi en redovisningsekonom till gruppen AP, Leverantörsreskontra som ingår i Preems ekonomiavdelning.

Gruppens huvudsakliga ansvarsområden är att kvalitetssäkra hanteringen av Preems leverantörsbetalningar, i allt ifrån mottagande till betalning av faktura. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att ta fram betalningsförslag, matchning av fakturor, momsavstämningar och sedvanligt bokslutsarbete såsom balanskonto- och reskontraavstämningar. I rollen ingår även att stötta verksamheten i frågor kring fakturahantering och ge god service till leverantörer.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområde:
• Säkerställa en korrekt redovisning
• Periodisera kostnader
• Intrastatredovisning
• Upprätta bokföringsunderlag
• Matcha leverantörsfakturor mot inköpsordrar
• Kontinuerligt följa upp och analysera reskontror
• Utbilda medarbetare i fakturahantering
• Hantera krav och påminnelser avseende leverantörsfakturor
• Telefonkontakt med leverantörer och återförsäljare.

Du blir en del av en grupp som idag består av 8 medarbetare och du kommer att rapportera till avdelningschefen för Leverantörsreskontra.
Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad under perioden maj/juni och upp till tre månader framåt 2023 med eventuell förlängning. Placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

• Avslutar dina studier under året och tar en högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
• Behärska Officepaketet och framförallt Excel väl
• Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
• Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av kundreskontraarbete samt erfarenhet av systemen M3 och Maximo.

Är det här du?
I rollen som redovisningsekonom behöver du vara noggrann och strukturerad. Som person är du målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar, samtidigt är du flexibel och van vid en föränderlig arbetsmiljö. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om sommarjobbet är du välkommen att kontakta Julia Lundeberg, avdelningschef, tel. 0725 473 744, julia.lundeberg@preem.se

Intervjuer kommer att ske löpande och sommarjobbet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 30 april 2023.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-04-30

Kontaktperson:
Julia Lundeberg 010-450 13 73

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här