Systemstöd till Preem i Stockholm

Vill du jobba på Sveriges största drivmedelsföretag som har hållbarhet högt upp på agendan? Är du noggrann och strukturerad? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag
Inom SAC (Stock accounting and control) som är en del av sektionen Physical Management stödjer vi den operativa verksamheten inom affärsområdet Varuförsörjning med fakturering, derivatredovisning, depåsamarbetsredovisning och lagerredovisning. Inom affärsområde Varuförsörjning (VF) arbetar idag ca 190 personer. VF ansvarar för affärsverksamheten knuten till våra två raffinaderier och depåsystem. I affärsområdet ingår förutom Physical Management enheterna Trading, Depå & Distribution och Planning & Optimizing och Inköp.

I rollen inom SAC kommer du att ha många kontaktytor såväl internt som extern. Du får en variationsrik vardag där du arbetar mot många gränsytor internt och externt.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Att bistå depåerna och andra berörda parter med råd och anvisningar rörande de datoriserade administrativa rutinerna.
  • Kontroll av att integrationerna mellan depå- och depåsamarbetssystemen och M3 fungerar.
  • Bokföring och inventering i M3 gällande produkter på samarbetsdepåer.
  • Hanteringen av last-id.
  • Manuella lastningar för depåer som saknar automatisk filöverföring.
  • Lastavstämning av de lastningar som gjorts på samarbetsdepåerna.
  • Rättningar av felaktiga transaktioner i M3.
  • Delta i olika projekt gällande verksamhets- och systemutveckling.
  • Föreslå och implementera förbättringar och effektiviseringar

Du kommer att ingå en grupp om elva medarbetare och rapportera till chefen för SAC.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid med placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en eftergymnasialutbildning inom t.ex. ekonomi, logistik, teknik eller motsvarande samt erfarenhet av att självständigt lösa komplexa problemställningar. Meriterande är om du har bransch- och produktkunskap inom olje- och raffinaderiindustrin. Vidare krävs det goda IT-kunskaper och systemvana bl.a. inom Officepaketet och framförallt i Excel. Du förväntas bli en van användare av Preems affärssystem. Du måste också ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Då Preem AB bedriver samhällsviktig verksamhet kommer alla kandidater att bli föremål för bakgrundskontroll. Alla kandidater skall uppvisa en för Sverige godkänd och giltig ID handling vid en eventuell intervju. I de fall anställning i säkerhetsskyddsklassad befattning är aktuell kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras med stöd av säkerhetsskyddslagen.


Är det här du?
Som person är du noggrann, analytisk, självgående och duktig på att planera och prioritera. Tjänsten innebär interaktion med många delar inom koncernen såväl som externt, varför det är viktigt att du trivs med att interagera och kommunicera med människor på olika funktioner och nivåer. Arbetet innehåller bokslutsaktiviteter och det är viktigt att du kan agera fokuserat och lugnt även under tidspress. Vi ser gärna att du är proaktiv och en stabil person inom gruppen som är engagerad i såväl ditt eget som gruppens arbete. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Nanna Thomasson, Avdelningschef, tel 010-450 10 11.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 3 december 2021.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2021-12-03

Kontaktperson:
Nanna Thomasson +46 10-450 10 11

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här