Taktisk Inköpare, Stockholm

Vi söker en taktisk inköpare med förmåga att skapa relationer. Är du en driven och kommunikativ inköpare med något års erfarenhet? Är du strukturerad, flexibel och van att leverera resultat som överträffar förväntningar? Är du dessutom redo att ta nästa steg i karriären? Då är detta en tjänst för dig!

Jobba för framtiden redan idag

Till vår Inköpsavdelning i Stockholm söker vi nu en taktisk inköpare. Preems värdeord är ansvarstagande, nyskapande och inkluderande – vilket präglar verksamhetens sätt att arbeta. Tjänsten är placerad på Preems huvudkontor i Lindhagen i Stockholm.

I rollen kommer du att arbeta med inköp av tjänster, hit hör inköp av exempelvis utbildning, säkerhet, bevakning och vissa IT tjänster.  Du kommer att arbeta nära de övriga inköparna inom aktuella inköpskategorier och till dina uppgifter hör bland annat:

 • Via Preems inköpsportal (VIS) skapa, skicka ut, sammanställa, analysera och utvärdera RFx-svar tillsammans med projektgrupp
 • Ta fram avtalsförslag utifrån befintliga avtalsmallar och avtal
 • Granska avtalsförslag från leverantörer i samband med upphandlingsarbete
 • Arkivera avtal
 • Driva förhandlingar med leverantörer
 • Utföra uppdateringar i befintliga avtal (exempelvis prisbilagor)
 • Vara behjälplig i att ta fram beslutsunderlag genom att analysera data som hämtas från Preems olika system.

Du blir del av ett erfaret och sammansvetsat team på 8 personer och du rapporterar direkt till Inköpschefen. Till ditt stöd finns också en enhet som heter Inköpsstöd som stödjer dig med analytiker och Inköpskordination, denna enhet innehåller 5 personer.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är vakant nu och tillsättning så snart som möjligt. Vi kommer att kika på ansökningar under sommaren men huvudintervjuerna kommer ske efter semestrarna.

Har du den här bakgrunden?

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller inköp
 • Något års erfarenhet av systematiskt inköpsarbete
 • Förhandlingsvana samt erfarenhet av projektledning
 • Mycket goda kunskaper inom Officepaketet (med fokus på Excel)
 • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska 

Är det här du?

Du är resultatinriktad och initiativrik – en prestigelös lagspelare som även klarar av att självständigt driva ditt arbete framåt och ha flera processer igång samtidigt. Du trivs med att skapa relationer och har lätt för att kommunicera med såväl leverantörer som interna beställare och inte motståndare att arbeta i inköpssystem. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett givande sätt och är flexibel nog att anpassa dig till förändringar. 

Ta reda på mer!

Vi har under sommaren begränsad möjlighet att svara på frågor men V.26,27 och från 32 kan du kontakta Janne Andersson Chef Inköp tel 010-450 15 48  under 30, 31 eller Sabina Skelton på HR på 010-450 12 10. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 180812. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-08-12

Kontaktperson:
Janne Andersson +46 10 450 1444